flæskebov (afpudset for svær og fedt)1 flæskebov (afpudset for svær og fedt)
Smør Smør
Jordnøddeolie Jordnøddeolie
12
skalotteløg12 skalotteløg
½
l.
halvsød cider½ l. halvsød cider
1
dl.
cidereddike1 dl. cidereddike
Salt Salt
Peber Peber
2-4
kviste
timian2-4 kviste timian
2-3
laurbærblade2-3 laurbærblade
1 ½
spsk.
cremefraiche1 ½ spsk. cremefraiche
Æble Rösti Æble Rösti
Kartofler Kartofler
Granny Smith æbler Granny Smith æbler
Citronsaft Citronsaft
Mel Mel
Smør Smør
salt salt
Peber Peber
Friskreven muskatnød Friskreven muskatnød
Opskrift:
Skær boven i mindre stykker og brun kødet i små portioner i smør og jordnøddeolie. Tag kødet af panden.
Kom løgene på panden og brun dem.
Tilsæt cideren og cidereddiken samt salt, peber, timian og laurbærblade.
Kom retten i en 180 grader ovn i et forvarmet fad, og retten stå i ovnen i 1 time og 15 minutter.
Bland cremefraichen med skyen fra kødet i en kasserolle til en jævn sauce.
Kog kartoflerne i 8 minutter og riv dem på rivejernets grove side.
Riv æblerne og vend dem i citronsaften.
Pres saften fra æblerne og bland dem med de revne kartofler.
Krydr med salt, peber, muskatnød.
Form blandingen til små kager, drys mel over og pensl med smør.
Bag dem i en 220 grader varm ovn.
Vend dem efter 10 minutter og bag dem i endnu 10 minutter, til de er sprøde og gyldne.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4.3
(4 stemmer)
Opskriften er vist 13971 gange, og udskrevet 98 gange.
Kommentarer
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider