Oksemørbrad med mynte, svampeog bagte løg

Oksemørbrad med mynte, svampeog bagte løg, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Oksemørbrad øvrigt

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
250 g.oksemørbrad
 
 Sauce
2 skalotteløg
1 dl.portvin
2.5-3 dl.fond
 
 Bagte løg:
 Skalotteløg
 Smør
 Hakket persille
 Salt
 peber
 
 Kartofler
 Aspargeskartofler
 Kastaniesvampe
 Østershatte
 Olie eller smør
 Mynteblade
 Salt
 peber
 
Opskrift:
Oksemørbrad befries for sener og brunes på en pande evt. i smør. De kommes i ovn ved 200 grader i ca. 10 minutter. De tages ud og skal trække i ca. 10 minutter. Derefter kommes de tilbage i ovn i ca. 8 minutter.

Portvinssauce: Skalotteløg snittes eller hakkes fint og sauteres i fedtstof i en gryde. Portvin tilsættes og reduceres til en tyk glace. Tilsæt fond og lad det koge godt igennem. Det kan jævnes efter behag. Bagte løg: Skalotteløgene snittes i toppen som et kryds. Løgene presses let med en tommelfinger for at løsne lagene. Kom smør og hakket persille på toppen samt salt og peber. Bages i 8-10 minutter ved 200 grader i ovn. Aspargeskartofler: Aspargeskartofler koges i letsaltet vand og pilles. De skæres i skiver. Kastaniesvampe og østershatte renses. Kastaniesvampene skæres i fjerdedele, og østershattene plukkes. De ristes i olie eller smør på en pande. Tilsæt hele mynteblade og krydre med salt og peber.





karakterer:
Opskriften er vist 14513 gange,
og udskrevet 441 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu