Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Helstegt oksemørbrad med aromatiske krydderier

Helstegt oksemørbrad med aromatiske krydderier, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Oksemørbrad Hel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
2000 g.oksemørbrad
 olie
 
150 g.smør
 hakket persille
3 fedhvidløg
 salt
 peber
 paprika
 Herbes de Provence
 
 tomater
 kartofler
 olie eller smør (evt. en blanding)
 salt
 peber
 friske timianblade eller en anden krydderurt
 
Opskrift:
En istandgjort oksemørbrad på ca. 2 kg snøres med garn, brunes i olie og sættes til afkøling. 150 g smør blandes med hakket persille 3 fed hvidløg salt, peber, paprika Herbes de Provence. Det påsmøres mørbraden, som steges ca. 20 min. i en 200 grader C varm ovn.

Tomater:
Først befries tomaterne for skind, så skæres et låg af og de udhules.

Tilbehør:
Sæson for nye kartofler. De kan tilberedes i god tid. Vælg ensartede, ca. æggestore kartofler. Koges så de netop er kogt. Hellere for lidt end for meget. Afkøles og pilles (ikke noget med vand på!)

De skal nu varmes. Brug en sauterpande eller en stor, fladbundet gryde. Lad den snurre stille, enten i olie eller smør (evt. i en blanding).

Krydr med salt og peber. Friske timianblade eller en anden krydderurt er godt og passer godt i smagen.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
2.2    (14 stemmer)

Opskriften er vist 37482 gange,
og udskrevet 1058 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

renee  -  2008-02-14 17:58:02
hvordand laver man til 50 gæster

pjuske  -  0000-00-00 00:00:00
Jeg kan ikke forstå den lave karakter, opskriften er udmærket, har selv prøvet den, dog med lidt længere stegetid... PRØV: Stik en nål i stegen..er den kold, er den ikke færdig..er den lunken er den stadig lidt rå indeni,..er den som ens læber, er den dejlig rød. Sådan fortsættes til man har den rette temperatur...Altså jo varmere nålen føles, jo mindre rød.