Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Fasan en cocotte med hasselbachkartoffel (Fasan i gryde)

Fasan en cocotte med hasselbachkartoffel (Fasan i gryde), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Hønsefugle - Fasan - Fasaner

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Fasan en cocotte med hasselbachkartoffel (Fasan i gryde), billede 4 Fasan en cocotte med hasselbachkartoffel (Fasan i gryde), billede 1 Fasan en cocotte med hasselbachkartoffel (Fasan i gryde), billede 2 Fasan en cocotte med hasselbachkartoffel (Fasan i gryde), billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2 fasaner
100 g.margarine
 
200 g.løg
200 g.æbler
200 g.vindruer
0.5 tsk.knust enebær
2 dl.rødvin
2.5 dl.creme fraiche 38%
 salt
 peber
5 dl.vildtbouillon
 
8 kartofler
1 spsk.olivenolie
 salt
 
Opskrift:
Fasanerne deles i 4 stykker hver, brunes godt i margarine i gryde, tages op.

Løg og æbler skæres småt og svitses, fasanen lægges tilbage i gryden samme ned krydderier, bouillon og rødvin. Simre ved svag varme ca. 45 minutter under låg.

Stykkerne tages op i et fad, sovsen sigtes i en gryde, tilsæt creme fraiche, smag til.

Vindruerne ristes og kommes over

Kartoflerne skrælles og skæres i tynde skiver NÆSTEN igennem, stilles på et smurt ovnfast fad, pensles med oliven olie, drysses med salt, bages i ovnen 45-60 minutter.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (18 stemmer)

Opskriften er vist 72695 gange,
og udskrevet 4217 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Mads  -  2014-11-22 17:40:28
Der er noget galt - det er jo ikke i Cocotte men i gryde.

jyttevon  -  2011-11-27 17:39:27
Vi spiste rester dagen efter, og det smagte rigtig godt,så man kan altså godt lave fasanerne dagen før, man venter gæster. Kartoflerne skal dog laves lige inden spisning. Jeg tilsatte en mindre terning danablue til sovsen, så får den rigtig vildtsmag. Og så husk tyttebær, de er et must.

Lone  -  2011-03-09 17:53:39
Brug istedet vindruerne i en god salat, lavet af fintsnittet rødkål og groft revne jordskokker, det er lækkert ;-)

Johan Gørtz Pedersen  -  2010-10-25 22:37:17
Opskriften er ikke lige til at gå til, idet sovsen skal have en jævning før den kan serveres, men så bliver den også god.Jeg savner en bedre beskrivelse af "sovselavningen" til en yderst velsmagende ret.

  -  2010-10-06 09:20:24
come on margarine hvorfor?

Helle  -  2010-03-12 18:18:12
Det er en fin fin opskrift, let at gå til. Jeg bruger hvidvin i stedet for rødvin, hvilket selvfølgelig en en smagsag. Lidt tyttebær som tilbehør er toppen.

flemming  -  0000-00-00 00:00:00
vindruer undlades

  -  0000-00-00 00:00:00
Enkel, god og hurtig..