Fasanerne rengøres, plukkes og krydres med salt og peber og steges i nøddebrunt smør i ca. 15 minutter, hvorpå de hele champignon steger med ca. 20 minutter. eller til fasanerne er møre. Fasanerne tages op, parteres ud til 4 personer, og stykkerne holdes varme i et dybt serveringsfad. Fonden i stegegryden tilsættes de halverede og udstenede vindruer som simrer et øjeblik, og der tilæsttes portvin og piskefløde. Det hele koges langsomt ind, til saucen er jævn, hvorpå den hældes over fasanstykkerne, der serveres med ristede kastanier, og de smørstegte pillekartofler.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4.6
(9 stemmer)
Opskriften er vist 28522 gange, og udskrevet 1106 gange.
Kommentarer
Josep - 2013-04-07 11:39:59 jeg tror oprindelsesland kan ændres til Katalonien, den del af Spanien der ligger omkring Barcelona :) det er i hvert fald hvad navnet betyder; "Katalansk fasan".
Sofie - 2010-01-26 11:01:46 Smager skønt og er meget nemt at lave. Jeg brugte 400 ml fløde, 200 gr champignon og 250 g vindruer og der var stadig mere end rigeligt til 4 mand. Istedet for ristede kastanjer ved siden af, puttede jeg kogte kastanjer direkte i sovsen - rigtig god kombination også.
Majbritt - 2009-10-18 17:58:38 Af alle fasan-opskrifter er og bliver denne min yndlingsopskrift. Mums!!
Jeg begrænser dog druer og svampe til 500 gram.
Inge - 2009-08-31 12:26:37 Smager virkelig godt, men halv så mange champignon og druer kan også gøre det. Hvis der er problemer med at få fasanen mør hele vejen igennem, kan den sagtens tåle at slutte af med en tur i ovnen ved 150-175 grader i et kvarters tid.
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider