Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Fasan Catalaine

Fasan Catalaine, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Hønsefugle - Fasan - Fasaner

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
2 fasaner
125 g.smør
1 1/2 kg.champignon
1 1/2 kg.grønne vindruer
1 cgod portvin
1/2 l.piskefløde
 rønnebærgelé
 salt
 peber
3/4 kg.kastanier
500 g.små pillekartofter
 
 
Opskrift:
Fasanerne rengøres, plukkes og krydres med salt og peber og steges i nøddebrunt smør i ca. 15 minutter, hvorpå de hele champignon steger med ca. 20 minutter. eller til fasanerne er møre. Fasanerne tages op, parteres ud til 4 personer, og stykkerne holdes varme i et dybt serveringsfad. Fonden i stegegryden tilsættes de halverede og udstenede vindruer som simrer et øjeblik, og der tilæsttes portvin og piskefløde. Det hele koges langsomt ind, til saucen er jævn, hvorpå den hældes over fasanstykkerne, der serveres med ristede kastanier, og de smørstegte pillekartofler.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (9 stemmer)

Opskriften er vist 28151 gange,
og udskrevet 1101 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Josep  -  2013-04-07 11:39:59
jeg tror oprindelsesland kan ændres til Katalonien, den del af Spanien der ligger omkring Barcelona :) det er i hvert fald hvad navnet betyder; "Katalansk fasan".

Sofie  -  2010-01-26 11:01:46
Smager skønt og er meget nemt at lave. Jeg brugte 400 ml fløde, 200 gr champignon og 250 g vindruer og der var stadig mere end rigeligt til 4 mand. Istedet for ristede kastanjer ved siden af, puttede jeg kogte kastanjer direkte i sovsen - rigtig god kombination også.

Majbritt  -  2009-10-18 17:58:38
Af alle fasan-opskrifter er og bliver denne min yndlingsopskrift. Mums!! Jeg begrænser dog druer og svampe til 500 gram.

Inge  -  2009-08-31 12:26:37
Smager virkelig godt, men halv så mange champignon og druer kan også gøre det. Hvis der er problemer med at få fasanen mør hele vejen igennem, kan den sagtens tåle at slutte af med en tur i ovnen ved 150-175 grader i et kvarters tid.