Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Helstegt dådyrkølle

Helstegt dådyrkølle, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Dådyr - Dådyrkølle

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
1 kg.dådyrkølle
1 bundtpersille
1 kg.spinat
500 g.svampe
300 g.perleløg
 smør
1 gulerod
1 pastinak
1 lille knoldselleri
1 pore
1 kg.aspargeskartofler
 
 bordelaise:
½ l.brun fond* eller bouillon
½ l.kraftig rødvin
250 g.usaltet smør
 
 
Opskrift:
Dådyrkøllen udbenes og afpudses (afpudset og benet skal bruges til sovsen). Persille og spinat plukkes og skylles grundigt. Blandes i letsaltet vand. Presses fri for vand og hakkes let og krydres med salt og peber, fyldes i den udbenede dyrekølle som herefter snøres. Dådyrkøllen bruner og steger ca. 25-30 minutter i en forvarmet ovn ved 180-200 grader C.

*Afpudset og benet brunes i en gryde sammen med de skyllede urterester, dækkes med vand (ca. 1 l). Koges ca. 1 time, sigtes og nedkoger med rødvinen til det halve.

Sovsen monteres med det usaltede smør. Herefter må den ikke koge, da den ellers vil skille. Perleløgene pilles og koges møre i let saltet vand, hældes i en sigte. Svampene renses for jord skylles og skæres i kvarte. Ristes på panden i smør. Vend perleløgene med svampene.

Tilbehør:
Server den udskårne dådyrkølle med svampe – perleløgfrikassé, urter, kogte kartofler og den liflige bordelaise.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.7    (8 stemmer)

Opskriften er vist 33511 gange,
og udskrevet 871 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu