Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Dyrekølle, ovnstegt

Dyrekølle, ovnstegt, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Rådyr - Dyrekølle

HøjtidNytår

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Dyrekølle, ovnstegt, billede 4 Dyrekølle, ovnstegt, billede 1 Dyrekølle, ovnstegt, billede 2 Dyrekølle, ovnstegt, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2 kg.dyrekølle
10 heleenebær
 salt
 peber
75 g.smør
5 dl.vildtbouillon
 
 Sauce:
4 dl.stegesky
2 dl.rødvin
2 spsk.rønnebærgelé
1.5 tsk.maizena majsstivelse
4 spsk.vand
 salt
 peber
 
 
 
Opskrift:
Puds køllen fri for sener og lignende. Knus enebærrene i en morter. Gnid køllen med knust enebær, salt og peber. Fordel halvdelen af smørret over. Læg køllen på ovnristen over bradepanden. Sæt køllen i en 225 grader C. alm. ovn i 15 minutter.

Tag den ud og dæmp varmen til 160 grader C. alm. ovn.

Hæld bouillonen i bradepanden, når temperaturen er dalet, ellers fordamper væsken for hurtigt. Læg resten af smørret over og steg videre i 1 times tid. Se til, at der er rigelig væske under stegningen, og dryp flittigt.

Stik kødet med en nål, hvor kødet er tykkest. Saften skal være svagt rosa, så er kødet det også.

Tag stegen ud og pak den ind i folie og dæk med et viskestykke. Lad køllen hvile sådan mindst 10 minutter, så når varmen at fordele sig ensartet i kødet, og saften bliver hvor den er.

Sauce:
Si stegeskyen over i en gryde. Tilsæt rødvinen, der skal være mindst 6 dl væske. Lad dette koge et par minutter for god varme uden låg.

Rør maizenamel ud i det kolde vand. Hæld det i saucen under omrøring. Lad saucen koge et par minutter.
Smag til med salt og peber. Opløs et par spsk. rønnebærgelé i saucen og lad den koge op.

Udskæring:
Læg et snit langs køllens fladeste side og løs benet med en række små snit. Vrid benet ud. Skær køllen i skiver på tværs af muskelfibrene.

Tips:

Bruges der stegetermometer skal det vise 75 grader C før hviletid for at være gennemstegt.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (106 stemmer)

Opskriften er vist 563955 gange,
og udskrevet 28903 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Niels (Ålborg)  -  2011-12-10 15:46:11
Jeg er fuld igang med denne ret nu, og glæder mig sq til at sætte tænderne i det..

ove flauenskjold  -  2011-02-08 14:36:31
hej glemte at give kareter siste gang men lavede den igen lige før jul smager himmelsk. sovsen er bare perfekt (gæsterne stopper ikke før de er godt forspist

  -  2010-05-14 15:28:22
hej jeg hedder ove bor iflauenskjold jeg vil prøve at lave denne rat i morgen såi får kareter søndag

  -  2010-03-18 12:44:15
den vil jeg prøve idag..;O)- lyder rigtig lækkert!

Jane Marquard  -  2009-06-09 17:37:42
Jeg lavede denne ret nytårsaften. Det blev simpelthen så lækkert. Jeg vil intet mindre end give mit første 10 tal, for bedre bliver en dyrekølle ikke.

Jane  -  2008-12-15 18:08:36
Jeg tænker på at lave denne ret nytårsaften, hvor vi alle skal have en ret med. Ville det være muligt at lave det hele hjemmefra, tage det med til festen og opvarme det igen, uden kødet bliver tørt?

bhp  -  2007-11-25 13:25:06
Absolut god opskrift - gæsterne ville gerne give karakteren 13, men den går ikke længere end til 10. Efter endt stegetid viste stegetermometer 68 grader C., Køllen var rosafarvet og var yderst mør og saftig. Serverede kartoffelfuglereder med waldorfsalat til - selv øjene jublede. Sovsen var helt fortræffelig. Rønnebærgelen giver en ¨god bittersmag modsat ribsgele som giver en sød smag. opskriften kan helt klart anbefales

willyb  -  2007-05-17 13:41:20
det smager rigtig godt vis man kan lide det

Lars  -  2007-01-26 14:35:24
Det er faktisk lettere at lave dyrekølle end "flæskesteg" med godt resultat...

Marianne  -  2006-12-28 22:17:51
Det er så lækkert

Sigrid Trier Jensen  -  2006-12-26 10:41:28
alle mine gæster har rost denne ret og spurgt efeer opskriften.

jonna  -  0000-00-00 00:00:00
jeg glæder mig til at lave den vender tilbage med hvad jeg syntes

Per  -  0000-00-00 00:00:00
2 kg dyrekølle fik 1 time og 45 min, stegetermometret viste da 75 grader C og den var fint gennemstegt og dejlig saftig.

braskanja  -  0000-00-00 00:00:00
Prøvet den adskillige gange-smager herligt også i en weber grill

Birthe  -  0000-00-00 00:00:00
er super god

ingrid.joergen  -  0000-00-00 00:00:00
Kan varmt anbefales smager himmelsk.

munkhoej  -  0000-00-00 00:00:00
Virkeligt lækkert - kan kun anbefales!

brian.rasmussen  -  0000-00-00 00:00:00
utroligt lækkert. Vidunderlig sauce

poularne  -  0000-00-00 00:00:00
Super godt