tern af vildsvinebacon eller alm. Bacon50 g. tern af vildsvinebacon eller alm. Bacon
revet skal af ½ usprøjtet citron revet skal af ½ usprøjtet citron
lidt citronsaft lidt citronsaft
3
spsk.
fløde3 spsk. fløde
salt salt
peber peber
Opskrift:
Udben køllen, men lad det lille skankben sidde som ”prop” og håndtag. Kom smør på panden og sauter løg og hvidløg til det er glasklart. Det hakkede kød blandes med det sauterede løg og krydderurter, fine tern af ristes bacon, enebær, citron og fløde. Krydr med salt og peber. Stop farsen i boven og luk med kødnåle. Læg boven i en lille bradepande, kom små smørklatter over og brun den ved 225º i ca. 15 min., skru ned og hæld fond ved. Lad den braisere i ca. 1½ time. Lad den hvile i 20 min., før den skæres og serveres.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 3.3
(6 stemmer)
Opskriften er vist 24136 gange, og udskrevet 789 gange.
Kommentarer
Søren - 2010-04-06 16:15:00 Har du kun farsen og ingen kølle er er det en fantastisk frikadelle opskrift.
Har du køllen kan det også anbefales at pakke den ind i bacon og evt. grille den i kugle grillen - det blev meget vel modtaget af gæsterne :-)
Laila - 0000-00-00 00:00:00 en fantastisk dejlig ret lavet på en utraditionel måde rigtig lækker, hvis der er for meget fars så steg frikadeller af resten det gør glæde for dine gæster
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider