Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Dyreryg, ovnstegt

Dyreryg, ovnstegt, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Rådyr - Rådyrryg - Dyreryg

HøjtidNytår

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Dyreryg, ovnstegt, billede 4 Dyreryg, ovnstegt, billede 1 Dyreryg, ovnstegt, billede 2 Dyreryg, ovnstegt, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2000 g.dyreryg
100 g.fersk spæk eller
75 g.smør
5 dl.vildt bouillon
 salt
 peber
 
 Sauce:
3 dl.stegesky
2 dl.piskefløde
30 g.smør
3 spsk.hvedemel
2 spsk.rønnebærgelé
 salt
 peber
 
Opskrift:
Sæt ovnen på 250 grader C. alm. ovn. Puds kødet fri for sener og hinder. Gnid det med salt og peber. Læg dyreryggen i bradepanden. Brun den i ovnen ca. 5 minutter ved 250 grader C. Den skal netop have skiftet farve, så er porerne lukket. Tag den ud af ovnen.

Dæmp varmen til 170 grader C. alm. ovn læg tynde skiver spæk eller smørklatter over kødet og hæld bouillonen i bradepanden, når varmen er dæmpet, ellers fordamper det omgående. Lad dyreryggen stege 40-45 minutter, og dryp jævnligt med stegeskyen. Tag dyreryggen over på et fad og dæk den godt med folie og evt. et viskestykke.

Sauce:
Hæld 3 dl af stegeskyen i en gryde. Lad den stå, til fedtet har fundet op til overfladen. Skum det af. Tilsæt piskefløden, lad saucen koge op og smag til med salt og peber. Rør smørret sammen med melet og pisk det i saucen. Lad den koge godt igennem, kom rønnebærgeleen i og rør, til den er opløst.

Udskæring:
Skær dyreryggens fileter og skær dem i skiver på skrå. Læg kødet tilbage på ryggen, så den ser hel ud. Byd saucen til.

Tips:

Pillekartofler og Waldorfsalat er klassisk tilbehør. Andet traditionelt tilbehør er kogte, halve æbler fyldt med rønnebærgelé. En frisk salat med ung selleri og æbler er også særdeles godt tilbehør. Ligeså bouillonkogte kastanjer. Saucen kan farves med lidt kulør. Bouillonen til saucen kan koges af ben og afpuds fra dyreryggen, eller af ureelt vildtkød, der kan købes hos vildthandleren.

Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Stegt Dyreryg

karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (73 stemmer)

Opskriften er vist 251889 gange,
og udskrevet 10632 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Thomas  -  2019-02-08 21:18:00
Forfærdelig ide at gennemstege dyrekød. Det bliver gråt og smager ramt og surt :(

Steen  -  2018-03-09 17:01:03
Jeg kan først give karakter efter jeg har forsøgt mig med opskriften, men den ser da godt nok nem ud, så jeg prøver og så får I karakter.

byvel44  -  2016-04-18 16:50:06
en god opskrift