Dyreryg gourmet

Dyreryg gourmet, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Rådyr - Dyreryg

HøjtidNytår

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Dyreryg gourmet, billede 4 Dyreryg gourmet, billede 1 Dyreryg gourmet, billede 2 Dyreryg gourmet, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2 kg.dyreryg
5 dl.rødvin
5 dl.vildtbouillon
1 laurbærblad
3 kvistetimian
3 dl.vand
 salt
 peber
 
Opskrift:
Læg ryggen på en bradepande. Krydr med salt og peber. Sæt den i ovnen ved 250 grader C i 10 minutter.

Tag ryggen ud og sænk temperaturen til 200 grader C. alm. ovn. Hæld rødvin, bouillon, laurbær og timian ved. Steg kødet videre i ca. 30-40 minutter.

Tag kødet ud og lad det hvile lunt i 15 minutter.

Si fonden og lav en god sauce til dyreryggen - det fortjener den !

Kødet udbenes fra ryggen og kan derefter skæres i skiver som en filet.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (31 stemmer)

Opskriften er vist 102290 gange,
og udskrevet 4275 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -  2012-07-15 19:15:45
Fantastisk sovs man får af væden fra ryggen. Kødet er så ekstremt mørt, at det ikke engang skal tygges! Virkelig god opskrift!!!!

Per  -  2008-08-31 11:37:26
Kødet kan lægges tibage på rygbenet når det er skåret ud, og serveres herpå. Vi serverede nye koget bønner, ristede svampe og pommes risole (små kogte kolde kartofler ristede i smør) til.