Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Kalkunbryst i bradepande

Kalkunbryst i bradepande, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kalkun - Kalkunbryst

Fedtfattig opskrift

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Kalkunbryst i bradepande, billede 4 Kalkunbryst i bradepande, billede 1 Kalkunbryst i bradepande, billede 2 Kalkunbryst i bradepande, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
800 gram Kalkunbryst
   
  Marinade:
1 Citron, skal heraf Reven skal af 1 citron er beregnet til 10 gram
1 spsk. Citronsaft. friskpresset 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 spsk. Olie 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

2 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
1 tsk. Rosmarin, tørret
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
1000 gram Bagekartofler 1 stor bagekartoffel vejer ca. 300 gram.
3 Rød peberfrugt 1 mellem peberfrugt vejer ca 125 gram renset vægt.
100 gram Bacon i skiver 1 skive bacon vejer ca. 15 gram.
2 spsk. Kapers
2 tsk. Paprika, edelsuss
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
2 dl. Hvidvin. tør 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 dl. Grøntsagsbouillon 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Sauce:
25 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1 tsk. Dijonsennep 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 16 gram
1 dl. 95 gram
Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
Purløg, frisk 1 bundt purløg vejer ca. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
Opskrift:
Ingredienserne til marinaden blandes og gnides på kalkunbrystet, som derefter lægges i midten af bradepanden.

Kartoflerne skrælles, halveres på langs og lægges rundt om kødet. Peberfrugterne skæres i ringe og lægges over kartoflerne. Baconen skæres i strimler. Bacon, kapers, salt, peber og paprika drysses over kartoflerne.

Bradepanden sættes midt i ovnen ved 225 grader C. alm. ovn i 15 minutter.

Vin og bouillon hældes derefter forsigtigt i, og det hele dækkes med stanniol, og varmen skrues ned til 175 grader C. alm. ovn. Retten steger videre i ca 1 time (ca 80 grader Centrumstemperatur).

Kødet tages op hviler 10-15 minutter under stanniol, før det skæres i skiver.

Imens sigtes væden fra og bruges til en sauce.

Sauce:
Smørret smeltes og hvedemelet røres i, den sigtet sky fra bradepanden tilsættes lidt af gangen, saucen koges så ind til en passende konsistens.

Tilsæt dijonsennep og hakkede krydderurter og smages til med salt og peber.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (67 stemmer)

Opskriften er vist 171843 gange,
og udskrevet 10611 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 10743 (2557 kcal)
KJ pr. Pers. 2685 (639 kcal)
Vægt ialt 2765 gram
Vægt pr. Pers. 691 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 388 KJ (92 kcal)
Protein 7.9 gram
Fedt 2.8 gram
Kulhydrat 8.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

  -  2019-01-31 19:17:13
Helt fantastisk ret med gode smagsoplevelser mange tak for det. Vh. Anne.

  -  2016-09-05 09:30:46
Familien elsker denne ret - selv de mindste af børnebørnene.

Heidi  -  2012-11-29 19:46:52
En kanon ret og den er let at lave.

  -  2012-09-01 13:32:50
Lav en lomme og tilsæt 1/3 pikantost dæk brystet med bacon resten på kartoflerne

Lotte  -  2011-05-06 11:25:21
Utrolig lækkert!

  -  2011-03-11 20:07:50
smager rigtig godt,og nogle skønne kartofler .god ret til gæster

Mille  -  2009-06-06 09:22:08
Kan man bruge kyllingebryst i stedet ??

Lone  -  2008-12-14 10:54:46
Dejlig mør kalkun, med gode kartofler. Vi havde dog ingen citron, så brugte appelsin i stedet for. Brugte saften fra en appelsin,sammen med væden til at lave sovs af. Dejlig nemt.

Steffen,Karen,Jonas og Sarah  -  2008-04-18 18:04:12
Det var en rigtig lækker ret og den skal helt klart bruges igen...

Birgith  -  2008-01-03 14:15:13
Dejlig ret, nem at tilberede, god gæstemad

theis  -  2007-12-30 15:13:08
rigtig godt, det er en rigtig god ret.

Maja  -  2007-06-28 16:22:45
Rigtig dejlig opskrift. Anbefaldes. Top karakter herfra

kbinder  -  2007-02-13 10:02:44
Virkelig nem og super god ret topkarakter herfra

Inna  -  0000-00-00 00:00:00
Rigtig, rigtig godt, uden vin

Joan  -  0000-00-00 00:00:00
super lækker opskrift, dog lidt ekstra kapers er godt og jævn sovsen med fløde rigtigt lækkert

JESPER  -  0000-00-00 00:00:00
SUPER KATOFLER

Mona  -  0000-00-00 00:00:00
Rigtig god ret - gæsterne var vilde med den!

Daniel  -  0000-00-00 00:00:00
Nemt og lækkert (specielt godt m/flødesovs fra overskydende fedt).

Dorte  -  0000-00-00 00:00:00
Personalet på mit arbejde syntes rigtig godt om denne ret, så bare gå i krig!

Bettina  -  0000-00-00 00:00:00
Dejlig ret, rigtig gode kartofler der bliver ud af det

Per  -  0000-00-00 00:00:00
Rigtig godt!

  -  0000-00-00 00:00:00
utrolig god ret. og ikke meget opvask bagefter