Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Sprængt kalvelårtunge med abrikos-peberrodssauce rosenkål og bouillon-kartofler

Sprængt kalvelårtunge med abrikos-peberrodssauce rosenkål og bouillon-kartofler, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kalvekød - Kalvelårtunge

Ukendt oprindelseslandKilde : Kødbranchens Fællesråd

Indsendt :



Ingredienser:
800 g.sprængt kalvelårtunge
 
 Lage :
2 tsk.hvide peberkorn
3 stilkepersille
1 laurbærblad
 
 Sauce :
1 løg
2 spsk.smør
1 persillerod
5 tørrede abrikoser
1 spsk.mel
3 dl.vand
1 dl.fløde 13%
2 spsk.eddike
 salt
2 spsk.friskreven peberrod
 
 kartofler
1 kg.kartofler
2 løg
2 spsk.olivenolie
½ l.kalvebouillon
 salt
 peber
½ citron (Skylles brundigt skallen skal også bruges)
2 laurbærblade
 muskatnød
1 bdt.persille
 
250 g.rosenkål
 
Opskrift:
Kom kalvelårtungen i kogende vand i en gryde. Vandet skal lige netop dække kødet. Kog op og skum urenheder væk med en øse. Tilsæt nu krydderier. Dæmp varmen og lad kødet simre til det er mørt, ca. 30 minutter. Sluk for varmen og lad kødet hvile i 20 minutter i kogelagen. Ved brug af stegetermometer slukkes når centrumstemperaturen er 60 grader. Efter at lårtungen har hvilet de 20 minutter, tages den op af kogelagen og skæres i 3-4 mm tynde skiver på tværs af kødtrådene.

Mens kalvelårtungen koger, laves saucen og tilbehøret

Abrikos-peberrodssauce
Pil og hak løget meget fint og svits det i smør i en gryde. Rens persilleroden og skær den og abrikoserne i små tern og kom dem i gryden til det svitsede løg. Drys melet over og tilsæt vand og lad det hele koge mørt i ca. 15 minutter under låg, rør jævnligt. Lige før servering tilsættes fløde, saucen varmes igennem og smages til med eddike, salt og frisk reven peberrod, herefter må saucen ikke koge.

Bouillon-kartofler:
Skræl kartoflerne og skær dem i skiver på ½ cm. Pil løgene, skær dem i skiver og svits dem i olivenolie i en gryde. Tilsæt kartoffelskiver, kalvebouillon, den halve citron (med skal) skåret i 4-5 både og laurbærblade. Lad kartoflerne blive møre ca. 15 minutter. Krydr med friskreven muskatnød. Smag til med salt og drys med friskhakket persille

Kogte rosenkål
Rens rosenkålene og kog dem møre i kogende vand tilsat lidt salt i ca. 10 minutter.

Anret den skivede, kogte kalvelårtunge med abrikos-peberrodssauce og rosenkål, server bouillonkartofler i en skål ved siden af.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.5    (3 stemmer)

Opskriften er vist 18727 gange,
og udskrevet 618 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu