Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Kalvekøds-strimler i wok med peanutbutter-sauce og risnudler

Kalvekøds-strimler i wok med peanutbutter-sauce og risnudler, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kalvekød - Kalvelårtunge

Ukendt oprindelseslandKilde : Kødbranchens Fællesråd

Indsendt :



Ingredienser:
½ kg.kalvelårtunge
 
½ kg.hvidkål
1 lilleløg
1 grøn peberfrugt
250 g.markchampignon
2 chilipeber
2 fedhvidløg
200 g.bønnespirer
2 spsk.olie
 salt
½ dl.hvidvinseddike
2 spsk.peanutbutter
1 limefrugt
1 bdt.Dild
240 g.risnudler eller ris
 
 evt. mangochutney
 
Opskrift:
Skær kødet i fine, tynde strimler på ca 4x½x½ cm. og dup dem tørre med køkkenrulle. Snit hvidkålen, løg og peberfrugten i strimler, der er halvt så tykke, men har samme længde som kødstrimlerne. Skær de rensede champignoner i skiver. Flæk chilierne, fjern frøene og hak chilikødet. Hak de to fed pillede hvidløg. Skyl bønnespirene og dild og pluk dilden fra stilkene i små duske.

Svits hvidløg og chili i den rygende varme olie (kun 2 spsk.) i en wok eller stor gryde. Tilsæt kødstrimlerne og lad dem stege et par minutter. Tilsæt herefter alle grøntsagerne og salt, lad det hele stege 5 minutter, tilsæt så eddike, peanutbutter og saft fra limefrugten. Lad retten simre endnu et par minutter, så der stadig er bid i grøntsagerne. Tilsæt dilden og smag retten til med lidt salt.

Kog risnudler eller risene som angivet på emballagen og server dem til wokretten. Man kan yderligere servere en færdiglavet mangochutney til retten


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
5    (2 stemmer)

Opskriften er vist 25644 gange,
og udskrevet 682 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu