Stegt andebryst med vindruer og balsamicosauce

Stegt andebryst med vindruer og balsamicosauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 2 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : And - Berberiand

Ukendt oprindelseslandIndsendt :
Stegt andebryst med vindruer og balsamicosauce, billede 4 Stegt andebryst med vindruer og balsamicosauce, billede 1 Stegt andebryst med vindruer og balsamicosauce, billede 2 Stegt andebryst med vindruer og balsamicosauce, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
300 g.berberiandebryst
 Salt
 peber
 
 Sauce:
2 spsk.sukker
2 spsk.balsamicoeddike
½ dl.fond (kalv eller fjerkræ)
½ rød chili (finthakket)
1 dl.piskefløde
 salt
 
 Tilbehør :
2 små klaser grønne vindruer uden sten
1 courgette
 salt
 
400 g.kogte kartofler
1 spsk.olie
 
Opskrift:
Sæt ovnen på 125 grader C. alm. ovn. Rids andebrystfileten på skindsiden. Krydr med salt og peber og steg kødet på en tør pande med skindsiden nedaf i 3 minutter. Vend det og steg det 2 minutter på kødsiden. Steg kødet færdig i ovnen i ca. 25 - 30 minutter. Tag kødet ud af ovnen. Pak det i stanniol og lad det hvile ca. 10 minutter.

Smelt sukkeret over svag varme i en lille tykbundet gryde. Rør ikke i det. Når sukkeret er helt smeltet og gyldent tages gryden fra varmen, og eddiken røres i. Men pas på, det sprutter, og sukkeret stivner.

Rør fond og finthakket chili i og lad saucen koge igennem, til sukkeret er opløst. Rør piskefløden i og lad saucen koge lidt ind. Smag til med salt.

Prik vindruerne med en nål og kog den et par minutter i letsaltet vand. Lad dem dryppe af. Skær de kogte kartofler i tynde skiver og rist den gyldne i olien. Skær den skrællede courgette i lange tynde bånd og giv den et opkog i letsaltet vand.

Server andekødet skåret i skrå skiver sammen med tilbehøret.

Tips:

Kartoflerne kan drysses med lidt tørret timian, inden de steges. Når opskriften anbefaler at stege kødet færdigt i ovnen ved den lave temperatur, er det fordi købet bliver meget saftigt. Andekødet bør være rosastegt, ikke rødt, dvs. at indertemperaturen skal være over 70 grader.


karakterer:
Opskriften er vist 58653 gange,
og udskrevet 1809 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (17 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

ALY  -  2011-11-24 19:54:40
Gav kun bryst 20 min i ovn, men alligevel synes jeg, at det fik for meget. Saucen blev god og passede rigtig godt til det fede andekød.

Katrine  -  2010-05-08 17:04:55
Det er super... Sovsen smager og passer perfekt sammen med andebrysterne... en fantastisk ret... love it

Maria  -  2006-12-04 09:32:01
Jeg har nu lavet denne ret til flere mennesker og den er blevet et absolut hit hver eneste gang. Jeg synes dog ikke at courgetten var særligt spændene så den har jeg udeladt. Anden har jeg tit bare lavet som en hel andesteg i stedet for bryst. Men sovsen og vindruerne gør bare denne ret til en drøm for smagsløgene.