Bourbonflamberet andebryst med rødkål og ristet spinat

Bourbonflamberet andebryst med rødkål og ristet spinat, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : And - Berberiand

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red:


Ingredienser:
2 stk.berberi andebryster
1 posepillekartofler
1 frisk rødkålshoved
1 posefrossen hel spinat – eller frisk
 dl.cremefraiche 38%
 dl.piskefløde
300 g.blandede frosne bær
½ dl.eddike
10 spsk.sukker
 bourbon whisky
 lidt sovsekulør
 rapsolie
 evt. lidt smør til stegning
 havsalt
 peberkværn
 
Opskrift:
Sødkogte kartofler:
Kartofler skrubbes grundigt i koldt vand og skæres i ca. 5 mm. tykke skiver. Skiverne kommes i en gryde tilsat 1 dl. vand, 1 dl. bourbon whisky og 6-7 spsk. sukker. Kartoffelskiverne koges møre under låg.

Flamberede andebryster:
Andebrysterne ridses på skindsiden med en skarp kniv i et ensartet diagonalt mønster. Herefter brunes de på begge sider i rapsolie evt. tilsat en lille klat smør. Husk at krydre med havsalt og peberkværn på undersiden. På oversiden krydres kun med salt – det bliver pænest. Andebrysterne steger videre på panden i 3-4 minutter på hver side. Dernæst flamberes de i ca. ½ dl. bourbon. Når flamberingen er overstået, tages panden af blusset. Andebrysterne lægges i et ovnfast fad eller en lille bradepande og stilles i ovnen ved 200 grader C. Her skal de stå i yderligere 7-10 minutter.

Panden sættes igen på blusset og nu tilsættes et bæger 38 % creme fraiche. Creme fraiche røres ud og piskefløden tilsættes. Juster evt. farven med lidt sovsekulør. Saucen varmes igennem og smages evt. yderligere til med havsalt og friskkværnet peber, hvorefter den tages af blusset.

Rødkål med blandede bær:
Ca. ¼ del af rødkålshovedet skæret i fine strimler – max. 10 cm. lange. Rødkålen varmes i lidt olie på en pande. Når kålen begynder at blive ensartet blank tilsættes ca. ½ dl. eddike og 3 spsk. sukker lidt havsalt og friskkværnet peber. Blandingen koger til rødkålen begynder at mørne – det tager ca. 5-7 minutter.

Herefter tilsættes de 300 g. blandede bær, der blandes i rødkålen med lidt forsigtighed, så bærrene ikke går alt for meget i stykker. Blandingen koger endnu et par minutter.

Ristet spinat:
En pande med rapsolie evt. tilsat lidt smør sættes på komfuret. Når fedtstoffet er stegeklart ristes spinaten ved relativ stærk varme. Spinaten krydres med havsalt og friskkværnet peber.

Anretning:
Hæld lidt sauce ud på en spisetallerken, så bunden lige er dækket. Herpå lægges ca. en spsk. fuld ristet spinat, der flades lidt ud. Ovenpå spinaten lægges nogle skiver af de sødkogte kartofler. 1-2 spsk. rødkål lægges ved siden af. Andebrystet skæres i tynde skiver og lægges på tallerkenen. Resten af kartoflerne, rødkålen, saucen og spinaten anrettes i skåle ved siden af.

karakterer:
Opskriften er vist 21966 gange,
og udskrevet 648 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (7 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Camilla  -  2007-10-03 15:03:12
Det er sødKOGTE kartofler. Alm. kartofler kogt med sukker og andet.

  -  0000-00-00 00:00:00
I ingredienslisten står der pillekartofler , skal der ikke stå sødkartofler ?

Thomas Benjaminsen  -  0000-00-00 00:00:00
Fantastisk bourbon smag. arakteristisk uden at være dominerende.

majser  -  0000-00-00 00:00:00
det bedste jeg længe har smagt