And med krydrede grøntsager og dybstegte ris

And med krydrede grøntsager og dybstegte ris, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 2 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : And - Andebryst

Ukendt oprindelseslandKilde : Augustenborgs opskriftsamling

Indsendt :



Ingredienser:
300 g.andebryst
3 forårsløg
1 rød peberfrugt
1 spsk.sesamolie
120 g.bambusskud
 
 Ris:
320 g.kogte basmatiris
0.5 spsk.majsstivelse (maizena)
1 æg
 fritureolie
 
 Sauce:
2 spsk.sojasauce
2 spsk.sherry
2 tsk.akaciehonning
0.5 spsk.fint revet ingefær
1 fedpresset hvidløg
1 spsk.finthakket basilikum
0.5 tsk.knust rosa peberkorn
1 dl.grøntsagsbouillon
2 tsk.majsstivelse (maizena)
20 g.letristede mandelflager
 
Opskrift:
Dybstegte ris:
Ris, majsstivelse og æg røres sammen. Risblandingen lægges på en bageplade som er beklædt med bagepapir. Oven på risblandingen lægges endnu et stykke bagepapir, og blandingen rulles ud til en firkant på ca. 15 x 20 cm. Øverste lag bagepapir fjernes nu, og bagepladen stilles midt i ovnen ca. 30 minutter ved 150 grader. Rispladerne skæres ud i 12 firkanter på ca. 5 x 5 cm. Opvarm fritureolien i en gryde, til den er meget varm. Rispladerne dybsteges til de er gyldenbrune. Risfirkanterne tages herefter op med en hulske og lægges på lidt køkkenrulle, så overskydende olie kan dryppe af.

Andebrystet lægges med skindsiden nedad på en varm pande. Andebrystet steger over jævn varme ca. 12 minutter på hver side (eller til kødet har opnået en centrum temperatur på 75 grader). Hæld andefedtet fra panden, og lad kødet hvile ca. 10 minutter.

Forårsløgene skæres på skrå i ca. 1 cm. tykke skiver. Peberfrugten skæres i tern. sesamolien varmes på en pande, forårsløg og peberfrugt svitses et par minutter i olien, hvorefter bambusskuddene tilsættes.

Alle ingredienserne til saucen røres sammen i en skål. Saucen hældes over grønsagerne, som bringes i kog. Mandelflagerne drysses over. Andebrystet skæres i tynde skiver som lægges oven på retten. Dybstegte ris serveres til.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
2.6    (8 stemmer)

Opskriften er vist 36157 gange,
og udskrevet 895 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

hpox  -  2011-07-16 20:00:18
Saucen smager besynderligt. Sammenblandingen af ingefær, hvidløg og måske basilikum dur slet ikke. Drop hvidløg og basikikum og erstat med chili. Eller lav denne denne sauce: Hvidvinseddike, sukker/honning, tomatpuré, frisk reven ingefær og andebouillion.Evt. salt og lidt chili. Det er en sauce med karakter.

Christine  -  0000-00-00 00:00:00
Grøntsagerne og sovsen er rigtig lækre - men risene synes jeg ikke er besværet værd - meget opvask og ikke super gode.