Krydderurterne hakkes og blandes med olivenolie. Det krydres med salt og peber. Andelår ridses og marinaden gnides ind i kødet (lad andelårene marinerer mindst 1 time). Kartoflerne vaskes og skæres i skiver på ca. ½ - 1 cm. Løgene skæres i grove tern, og skalotteløgene skæres i grove ringe. Det hele kommes i en bradepande og krydres med salt og peber. Hvis der er noget marinade tilbage fra andelårene, kan det kommes over kartoflerne.
Andelårene kommes oven på løg og kartofler. Det stilles i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 45 – 60 minutter. Når det er færdigt, tilsættes limesaft.
Salat :
Salaten vaskes og plukkes. Skrællen skæres af appelsinen, og saften fra skrællen presses ned i en skål, og olivenolie tilsættes. Det smages til med salt og peber. Appelsinen deles i fileter og kommes ned i salaten.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4.8
(6 stemmer)
Opskriften er vist 38683 gange, og udskrevet 1161 gange.
Kommentarer
Per - 2014-11-14 09:04:06 Vi brugte andelår på 300 gram, og de fik 15 min længere, men kunne stadig godt have brugt længere tid efter min mening, men de var ikke røde.
Dorthe F - 2011-11-24 15:38:09 Man kan sagtens presse appelsinskræl - Bare husk det skal være økologiske appelsiner. De andre indeholder pesticider.
Thomas P - 2011-09-20 17:15:43 Det smager som et stykke af himlen det kan jeg godt anbefale til andre
Marianne - 2009-02-14 12:45:55 Hvor meget saft kan man få ud af en appelsinskræl
Grethe K - 2007-05-19 19:15:15 DET ver godt, især salaten vagte jubel, selv hos min mand, der ellers ikke er den store salatspiser. Jeg tilberedte retten på gasgrill i en time. Perfekt
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider