Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Råmarineret andelår med appelsinsalat

Råmarineret andelår med appelsinsalat, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : And - Andelår

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Råmarineret andelår med appelsinsalat, billede 4 Råmarineret andelår med appelsinsalat, billede 1 Råmarineret andelår med appelsinsalat, billede 2 Råmarineret andelår med appelsinsalat, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
4 andelår
 bredbladet persille
 kørvel
 rosmarin
1.5 dl.olivenolie
 salt
 peber
1 storlime
800 g.kartofler
2 løg
4 skalotteløg
 
 Appelsinsalat
1 bk.hoved feldsalat
1 rød radichio
1 frisee
3 appelsiner
6 spsk.olivenolie
 salt
 peber
 
Opskrift:
Krydderurterne hakkes og blandes med olivenolie. Det krydres med salt og peber. Andelår ridses og marinaden gnides ind i kødet (lad andelårene marinerer mindst 1 time). Kartoflerne vaskes og skæres i skiver på ca. ½ - 1 cm. Løgene skæres i grove tern, og skalotteløgene skæres i grove ringe. Det hele kommes i en bradepande og krydres med salt og peber. Hvis der er noget marinade tilbage fra andelårene, kan det kommes over kartoflerne.

Andelårene kommes oven på løg og kartofler. Det stilles i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 45 – 60 minutter. Når det er færdigt, tilsættes limesaft.

Salat :
Salaten vaskes og plukkes. Skrællen skæres af appelsinen, og saften fra skrællen presses ned i en skål, og olivenolie tilsættes. Det smages til med salt og peber. Appelsinen deles i fileter og kommes ned i salaten.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (6 stemmer)

Opskriften er vist 37655 gange,
og udskrevet 1145 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Per  -  2014-11-14 09:04:06
Vi brugte andelår på 300 gram, og de fik 15 min længere, men kunne stadig godt have brugt længere tid efter min mening, men de var ikke røde.

Dorthe F  -  2011-11-24 15:38:09
Man kan sagtens presse appelsinskræl - Bare husk det skal være økologiske appelsiner. De andre indeholder pesticider.

Thomas P  -  2011-09-20 17:15:43
Det smager som et stykke af himlen det kan jeg godt anbefale til andre

Marianne  -  2009-02-14 12:45:55
Hvor meget saft kan man få ud af en appelsinskræl

Grethe K  -  2007-05-19 19:15:15
DET ver godt, især salaten vagte jubel, selv hos min mand, der ellers ikke er den store salatspiser. Jeg tilberedte retten på gasgrill i en time. Perfekt