Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Chili-gryde med kartoffel-sellerimos

Chili-gryde med kartoffel-sellerimos, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Skært oksekød

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkKilde : Kødbranchens Fællesråd

Indsendt :



Ingredienser:
¾ kg.skært oksekød
1 spsk.olie
2 røde chilipeber
2 løg
3 fedhvidløg
1 tsk.kanel
1 tsk.oregano
 salt
 peber
4 tomater
2 dl.vand
4 skiverfrisk ananas
50 g.mørk bitter chokolade
 
 Mos:
1 ¼ kg.kartofler
½ kg.knoldselleri
4 dl.mælk
 salt
 peber
 
1 flute
 
Opskrift:
Skær kødet ud i tern på 1x1 cm. Flæk chilierne og fjern frøene. Hak derefter chili, løg og hvidløg fint. Svits det hele i olien i en tykbundet gryde. Tilsæt krydderier, tomater udskåret i tern samt vand. Lad det hele småsimre under låg i ca. 1 time til kødet er mørt.

Når kødet er mørt, tages gryden af varmen. Chokoladen brækkes i småstykker og piskes i saucen. Skær ananas i ½ cm. små tern og kom dem ned til retten og smag til sidst saucen til med salt og peber.

Kartoffel-sellerimos:
Skræl kartofler og selleri. Skær dem i mindre stykker og kog dem i rigeligt vand 20-30 minutter, til de er helt møre. Hæld vandet fra og purer grøntsagerne med en puresi eller mos dem med et piskeris. Tilsæt varm mælk til konsistensen er pasende. Smag til med salt og peber og server mosen til chili-gryden.

Tips:

Som skært oksekød kan bruges bov, tykkam, inderlår, yderlår eller klump.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (3 stemmer)

Opskriften er vist 14790 gange,
og udskrevet 455 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Marianne  -  2010-01-22 12:39:00
En god og nem opskrift, da det hele passer sig selv.