Jordskoksuppe

Jordskoksuppe, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
SuppeRet : Suppe - Grøntsagssuppe Grøntsagssupper

Hovedingrediens : Rodfrugter - Jordskokker

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Ikke fryseegnet

Indsendt :      Red :
Jordskoksuppe, billede 4 Jordskoksuppe, billede 1 Jordskoksuppe, billede 2 Jordskoksuppe, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
75 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
500 gram Jordskokker, skrællet vægt skrællet vægt
300 gram Kartofler, skrællet vægt 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
10 dl. Hønsebouillon 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
1 kvist Timian, frisk
   
5 dl. Mælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Næringsberegning på baggrund af sødmælk.
   
  Pynt:
Kørvel, frisk
   
   
Opskrift:
Løget skæres i fine terninger og koges i gyldent smør nogle minutter.

Skræl jordskokkerne, skær dem i tynde skiver og kom dem i gryden sammen med kartoflerne, ligeledes skåret i tynde skiver. Hæld bouillonen ved, drys med salt, peber og timian og lad det koge ca. 30 min.

Pisk kraftigt i suppen, til rødderne er helt moset ud. Rør mælken i og smag til. Varm suppen igennem.

Drys med fintklippet kørvel ved serveringen.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på jordskokkesuppe

karakterer:
Opskriften er vist 101701 gange,
og udskrevet 3152 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (38 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 6437 (1532 kcal)
KJ pr. Pers. 1609 (383 kcal)
Vægt ialt 2525 gram
Vægt pr. Pers. 631 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 254 KJ (60 kcal)
Protein 1.5 gram
Fedt 3.4 gram
Kulhydrat 6.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2019-02-04 13:27:35
Brug lidt madlavningsfløde og server med bacontern og persille

  -   2015-01-21 11:50:38
ok god. kan nu bedst lide min mormors opskrift: skral og hak 10 jordskokker. put dem en gryde og lad det stå og simre. put 2½ bullion terning i, helst okse. hel 2 deciliter mælk i, oh der efetr 2 deciliter fløde. hak et løg, og put det i gryden. blend til sidst hele suppen. bon appetit

  -   2011-11-25 17:49:38
SKØN suppe... Mums kan leve af den i flere uger...

  -   2010-04-11 13:06:45
jeg skrupper jordskokkene godt og koger dem møre, så er de nemme at pille koger derefter kartoflerne og løgene i bouillon, så tilsætter jeg jordskokkerne og blender suppen, med 2 dl piskefløde. serveres med ristet bacon og flyte-

  -   2007-12-09 17:13:55
Marinér tynde skiver jordskokke i citron og olie og pynt med dem. Det er nam!

  -   2007-11-25 16:14:57
Rist et par tynde skiver jordskok med skræl på panden. Smuk knasende pynt...

  -   2007-01-30 18:26:56
Smager rigtig godt : )

  -   2005-01-01 01:01:01
I stedet for at piske suppen brugte jeg en stavblender :D

  -   2005-01-01 01:01:01
Til behør: Ristet backon og revet parmasan ost.

  -   2005-01-01 01:01:01
Jordskokspyd: Rul et stykke bacon om en rå jordskok, sæt stykker på en grilpind og steg jordskokspydene i ca. 15 min. eller til backon er gylden