Pærer Belle Helene fra bunden
Hovedingrediens : Frugt - Pærer Indsendt : Red : |
|
|
Pocherede pærer:
Skræl pærerne og skær dem i halve, fjern kernehuset ved hjælp af et parisiennejern eller en teske. Flæk vanillestangen på langs og skrab marven ud. Kog vandet op sammen med alle ingredienserne. Kom pærerne i vandet og pocher dem forsigtigt lige under kogepunktet. Dæk dem evt. til med et stykke bagepapir. De er færdige, når man kan stikke en spids kniv midt i og kun føler let modstand. Husk, pærerne koger videre når lagen er taget af komfuret, så de skal ikke være helt møre, når du tager dem af! Afkøl dem i lagen. Flødeis: Pisk fløden stiv og glat. Flæk vanillestangen på langs og skrab marven ud. Pisk æggeblommerne hvide sammen med de 50 g flormelis og vanillemarven. (Se brug af vanillestangen side ???). Pisk hviderne til en glat marengs sammen med resten af sukkeret. Vend forsigtigt marengsen sammen med æggesnapsen og fløden. Frys parfaiten i formen. Chokoladesauce: Kom vandet i gryden sammen med honningen. Flæk vanillestangen på langs og skrab marven ud. Kom stang og marv i lagen. Giv det hele et opkog og pisk det grundigt igennem. Tag gryden af varmen. Hak chokoladen fint og pisk den i den lune lage. Blend evt. saucen med en stavblender og sigt den gennem en finmasket sigte. Hold den lun, men ikke over 55º. Chokoladespåner: Skrab ved hjælp af en skarp kniv spåner af chokoladen. Servering : Tag isen ud af fryseren 10-15 min. inden servering. Skær den i passende stykker og drys dem med chokoladespåner. Server isen sammen med den lune chokoladesauce og de pocherede pærer. |
|
Opskriften er vist 40363 gange,
og udskrevet 933 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.6 (7 stemmer) |
|
Kommentarer Trine - 2013-03-24 10:46:20 Opskriften ser ud til at være taget fra en bog med opskrifter, fordi der står det i parentes med sidehenvisning. Mange professionelle udtryk også. Men jeg vi afprøve den og mon ikke den er god?! |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne