Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Pærer Belle Helene

Pærer Belle Helene, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

Kold DessertRet : Kold Dessert - Frugt

Hovedingrediens : Frugt - Pærer

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
 Pocherede pærer
4 mellemstore pærer (gerne williams eller conference)
1 vanillestang
1 l.vand
400 g.sukker
1 citron (saften af)
 
 Flødeis
5 dl.fløde 38 %
50 g.flormelis
1 vanillestang
6 æggeblommer (1,2 dl-120 g)
2 æggehvider (0,6 dl- 60 g)
100 g.sukker
 
 Chokolade sauce
2,5 dl.vand
35 g.akaciehonning
1 vanillestang
250 g.manjari chokolade 64 % (eller en anden mørk chokolade af god kvalitet)
 
 Chokolade spåner
100 g.manjarichokolade (chokoladen må ikke være for kold)
 
 
Opskrift:
Pocherede pærer:
Skræl pærerne og skær dem i halve, fjern kernehuset ved hjælp af et parisiennejern eller en teske. Flæk vanillestangen på langs og skrab marven ud. Kog vandet op sammen med alle ingredienserne. Kom pærerne i vandet og pocher dem forsigtigt lige under kogepunktet. Dæk dem evt. til med et stykke bagepapir. De er færdige, når man kan stikke en spids kniv midt i og kun føler let modstand. Husk, pærerne koger videre når lagen er taget af komfuret, så de skal ikke være helt møre, når du tager dem af! Afkøl dem i lagen.

Flødeis:
Pisk fløden stiv og glat. Flæk vanillestangen på langs og skrab marven ud. Pisk æggeblommerne hvide sammen med de 50 g flormelis og vanillemarven. (Se brug af vanillestangen side ???). Pisk hviderne til en glat marengs sammen med resten af sukkeret. Vend forsigtigt marengsen sammen med æggesnapsen og fløden. Frys parfaiten i formen.

Chokoladesauce:
Kom vandet i gryden sammen med honningen. Flæk vanillestangen på langs og skrab marven ud. Kom stang og marv i lagen. Giv det hele et opkog og pisk det grundigt igennem. Tag gryden af varmen. Hak chokoladen fint og pisk den i den lune lage. Blend evt. saucen med en stavblender og sigt den gennem en finmasket sigte. Hold den lun, men ikke over 55º.

Chokoladespåner:
Skrab ved hjælp af en skarp kniv spåner af chokoladen.

Servering :
Tag isen ud af fryseren 10-15 min. inden servering. Skær den i passende stykker og drys dem med chokoladespåner. Server isen sammen med den lune chokoladesauce og de pocherede pærer.


Beskrivelse:
Se kokken farvoritopskrift på Pærer Belle Helene

karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (7 stemmer)

Opskriften er vist 37424 gange,
og udskrevet 895 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Trine  -  2013-03-24 10:46:20
Opskriften ser ud til at være taget fra en bog med opskrifter, fordi der står det i parentes med sidehenvisning. Mange professionelle udtryk også. Men jeg vi afprøve den og mon ikke den er god?!