Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Sur-sød oksekødsgryde

Sur-sød oksekødsgryde, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Skært oksekød

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Sur-sød oksekødsgryde, billede 4 Sur-sød oksekødsgryde, billede 1 Sur-sød oksekødsgryde, billede 2 Sur-sød oksekødsgryde, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
750 g.skært oksekød
1 løg
1 peberfrugt
4 gulerødder
2 fedhvidløg (kan undlades)
2 spsk.majs – eller vindruekerneolie
1 tsk.stødt ingefær
3 dl.bouillon
2 spsk.vineddike
1 spsk.sukker
2 spsk.tør sherry
2 spsk.kinesisk soya
 jævning
 
Opskrift:
Skær kødet i små terninger og brun det i fedtstoffet i en gryde. Tag kødet op.

Brun derefter de fintsnittede grønsager. Kom kødet tilbage i gryden og tilsæt knuste hvidløgsfed, ingefær, salt, peber og bouillon. Lad det simre under låg i 35-40 minutter.

Kom vineddike, sukker, sherry og kinesisk soya i. Varm det igennem nogle minutter og jævn retten.

Smag retten til og server den i et halvdybt fad sammen med løse ris og en salat.

Tips:

Som skært oksekød kan bruges bov, tykkam, inderlår, yderlår eller klump.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (7 stemmer)

Opskriften er vist 27917 gange,
og udskrevet 500 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Madelskeren  -  2010-11-16 18:15:32
Super lækker ret med masser af smag.Jeg havde ingen sherry, så det måtte undværes.