Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Flamsk øl og oksegryde

Flamsk øl og oksegryde, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Skært oksekød

Oprindelsesland : Belgien

BelgienIndsendt :


Flamsk øl og oksegryde, billede 4 Flamsk øl og oksegryde, billede 1 Flamsk øl og oksegryde, billede 2 Flamsk øl og oksegryde, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1500 g.skært oksekød
6 storeløg
70 g.smør
1 spsk.hvedemel
 salt
 peber
1 knsp.muskatnød
1 laurbærblad
2 kvistetimian
1 dessertske brunt rørsukker
2 mørke øl (classic eller flamsk)
2 tsk.eddike
 
 Tilbehør:
500 g.jordskokker
2 gulerødder
1 lille bundt persille
1 spsk.olie
 en smule smør
 
Opskrift:
Begynd med at smelte 35 g. smør i en tykbundet gryde (gryde og låg skal kunne tåle at gå i ovnen. Skær løgene i skiver og brun dem heri ca. 15 min. til de er lysebrune. Tag løgene op og stil gryden til side.

Skær kødet i stykker på størrelse med en lille tændstikæske. Drys stykkerne med salt, peber og mel. Brun 35 g. smør på en pande og steg stykkerne heri. Stykkerne skal være brune, så steg evt. af to omgange, så der ikke er for meget kød på panden ad gangen.

Tag gryden frem igen og læg et bundlag af halvdelen af løgskiverne. Ovenpå lægges kødstykkerne. Anbring laurbærblade og timian mellem kødet. Strø brun sukker og muskatnød over.

Sæt stegepanden over varmen igen. Hæld de to øl i panden. Kog op til øllet bruser godt og skrab panden godt, så "bundfaldet" fra kødet kommer med. Hæld 2/3 af øllet over blandingen i gryden. Læg den anden halvdel af løgene over og hæld det sidste øl på.

Varm ovnen op til 150 grader, kom låg på gryden og sæt den i ovnen. Når blandingen koger, skrues oven ned til 135 grader. Lad retten stå og "snurre" i 2-2 1/2 time.

Tag gryden ud og kom eddiken i. Smag om der mangler noget og sæt så gryden i ovnen igen i en 1/2 time. Så er den færdig. Fjern laurbærblade og timiankviste. Skum fedtet af og server retten - gerne direkte fra gryden.

Tilbehør:
Skræl grøntsagerne og skær dem i ca. 1 cm tykkelse. Drys dem med salt og peber og steg dem på en pande i1 spsk. olie og en pæn klat smør i 10-12 minutter, vend dem efter halvdelen af tiden. Kom grøntsager i en skål og drys dem med hakket persille. Så er de klar til at blive serveret.

Tips:

Som skært oksekød kan bruges bov, tykkam, inderlår, yderlår eller klump.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (50 stemmer)

Opskriften er vist 49266 gange,
og udskrevet 1217 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Anne   -  2018-01-14 20:16:00
Stærk øl smag som gør at kødet er lidt surt i det. Dog utrolig mørt kød

Bodil, Kbhvn  -  2015-10-30 21:54:16
Rigtig dejlig, kraftig og speciel vinterret. Ristede jordskokker og gulerødder er et fint match.

Per  -  2008-09-04 22:12:59
Jeg ved ikke om det kun er min stegegryde som har et låg med plastikhåndtag, det tåler ikke at gå i ovnen, men så kan gryden dækkes til med stanniol.

Michael  -  2007-06-27 17:36:47
er suverænt med mørke Belgiske øl

Ole  -  0000-00-00 00:00:00
Tilbehør bør være hjemmelavede pommes frites

Lies  -  0000-00-00 00:00:00
Er klart bedst med en brun Leffe, end en Classic

Martin Og Rasmus  -  0000-00-00 00:00:00
Det er godt