Fransk Landragout

Fransk Landragout, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Skært oksekød

Oprindelsesland : Frankrig

FrankrigIndsendt :      Red:

Fransk Landragout, billede 4 Fransk Landragout, billede 1 Fransk Landragout, billede 2 Fransk Landragout, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
 GRYDE 1:
1 kg.skært oksekød
100 g.smør
6 fedhvidløg
2 dåserkoncentreret tomatpure
1 l.vand
1 boquet garni (1 bdt Persille, Laurbær-blade og 1 bdt frisk Timian)
 salt
 pepper
 
 GRYDE 2:
100 g.smør
1 kg.kartofler
500 g.gulerødder
500 g.majroer
4 løg
4 spsk.sukker
 
 
Opskrift:
Begge gryder bør tilberedes samtidigt.

Gryde 1:
Kødet renses og skæres ud i mindre stykker. Smørret brunes i en meget stor gryde og kødet tilsættes sammen med de knuste fed hvidløg. Når kødet er brunet tilsættes den koncentrerede tomatpuré. Kødet vendes i puréen et par minutter og vandet hældes i sammen med Boquet Garnien. Herefter tilsættes hele indholdet fra Gryde 2 og retten simrer i ca. 20-25 minutter, til kartoflerne er kogte og kødet er mørt.

Ønsker man kraftigere hvidløgssmag tilsættes 2-3 fed hvidløg 5 minutter inden retten er færdig. Tilsæt salt og pepper.

Gryde 2:
Smørret brunes i en stor pande sammen med sukkeret og de rå kartofler (er de store skæres de i halve eller kvarte), skivede Gulerødder, skivede løg samt Majroerne tilsættes og ristes på panden i 5-10 minutter. Majroerne kan undlades, de kan være svære at få fat på. De kan erstattes med flere kartofler. Derefter kommes hele indholdet af denne gryde over i Gryde 1.

Man kan tage en del af væsken fra den samlede gryde og bage op med en jævning, hvis man ønsker en tykkere sauce til retten.

Serveres med flute

Tips:

Som skært oksekød kan bruges bov, tykkam, inderlår, yderlår eller klump.


karakterer:
Opskriften er vist 36460 gange,
og udskrevet 616 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (9 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Per  -  2011-11-11 16:51:01
Skært oksekød bliver ikke mørt på 20-25 minutter, vi gav gryde 1 nærmere 2 timer inden den blev blandet med gryde 2