Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Bortsch

Bortsch, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

SuppeRet : Suppe - KødSupper

Hovedingrediens : Oksekød - Oksebov

Oprindelsesland : Rusland

RuslandIndsendt :


Bortsch, billede 4 Bortsch, billede 1 Bortsch, billede 2 Bortsch, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
300 g.oksebov
 
4-5 rå rødbeder
150 g.hvidkål
1 gulerod
 
½ selleri
1-2 løg
1 porre
 
 lidt smør
70 g.koncentreret tomatpuré
 
 l.vand
 bouillonterning
 
5 hele peberkorn
1 lauerbærblad
 salt
 
 Visk:
1 bundtpersille
 timian
 citronmelisse
 
3 spsk.eddike
 
Opskrift:
Okseboven sættes over i rigeligt letsaltet vand og bringes i kog. Koger 2-3 timer til kødet er mørt.

Rødbeder, hvidkål, gulerød, selleri, løg og porre snittes fint.

Svitses i lidt smør eller olie.

Tomatpuré, oksebov, kogevand, ekstra vand og bouillon terning, salt, peberkorn, laurbærblad og visk tilsættes.

Alt småkoges i ca ½ time, til grønsagerne er møre.

Kødet fiskes op og skæres i mindre stykker, kan lægges tilbage i suppen eller fordeles på hver tallerken.

Suppen smages til med eddike.

Serveres med creme fraîche og godt brød.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4    (11 stemmer)

Opskriften er vist 67622 gange,
og udskrevet 1449 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Josefine  -  2014-10-08 10:19:28
Kan man bruge noget andet end hvidkål, da min kæreste ikke kan tåle kål?

Jesper  -  2010-11-19 22:26:52
Skidegod. Jeg brugte tværreb i stedet for bov, det virkede fint. Tilsatte en dl piskefløde og desuden blendede jeg det. Det er sikkert ikke helt autentisk, men hvad... I opskriften står der, at man skal svitse grøntsagerne inden, det mener jeg nu ikke er nødvendigt, og det er også temmelig bøvlet (kræver en kæmpepande eller en stor gryde udover det du koger oksen i).

Viggo  -  2010-10-04 10:44:22
Bortsch er ikke Bortsch uten dill mener nå jeg. Den skal ha dill. Og enig med Katja og Henrik, 1 kg okse, og 2 liter vann med 4 x bouillonterning

Katja og Henrik  -  2009-11-06 14:51:56
Meget lækker, sund og billig ret, men mere gryderet end suppe... Vil nok anbefale at bruge 1 kg oksebov, da det svinder meget, og da retten er til 4 personer..