Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Bortsch

Bortsch, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
SuppeRet : Suppe - KødSupper

Hovedingrediens : Oksekød - Oksebov

Oprindelsesland : Rusland

RuslandIndsendt :


Bortsch, billede 4 Bortsch, billede 1 Bortsch, billede 2 Bortsch, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
300 gram Oksebov uden ben
   
5 Rødbede, rå 1 rødbede vejer ca. 110 gram.
150 gram Hvidkål 1 mellem hvidkålshoved vejer ca 2000 gram renset og uden stok.
1 Gulerødder 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
   
0.5 Knoldselleri 1 mellem knoldselleri vejer ca. 800 gram skrællet vægt
1 Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
1 Porre 1 mellem porrer vejer ca. 150 gram renset vægt.

1 bdt. porrer vejer indeholder ca. 4 mellemstorer porer og vejer ca. 600 gram.
   
lidt Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
70 gram Tomatpure. koncentreret 1 tsk. 15 gram
1 spsk. 35 gram
1 dl. 140 gram
   
15 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Bouillonterning, okse 1 bouillonterning vejer ca. 10 gram
   
5 Peberkorn, sorte
1 laurbærblade
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
  Visk:
1 bdt. Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
Timian, frisk
Citronmelisse, frisk
   
3 spsk. Eddike 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Okseboven sættes over i rigeligt letsaltet vand og bringes i kog. Koger 2-3 timer til kødet er mørt.

Rødbeder, hvidkål, gulerød, selleri, løg og porre snittes fint.

Svitses i lidt smør eller olie.

Tomatpuré, oksebov, kogevand, ekstra vand og bouillon terning, salt, peberkorn, laurbærblad og visk tilsættes.

Alt småkoges i ca ½ time, til grønsagerne er møre.

Kødet fiskes op og skæres i mindre stykker, kan lægges tilbage i suppen eller fordeles på hver tallerken.

Suppen smages til med eddike.

Serveres med creme fraîche og godt brød.






karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4    (13 stemmer)

Opskriften er vist 70294 gange,
og udskrevet 1477 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 5379 (1280 kcal)
KJ pr. Pers. 1344 (320 kcal)
Vægt ialt 3515 gram
Vægt pr. Pers. 878 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 153 KJ (36 kcal)
Protein 2.6 gram
Fedt 1.1 gram
Kulhydrat 4.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -  2020-10-23 17:40:24
bortsch er en god ting den bedste bortsch, jeg nogensinde har fået fik jwg inde midt i estland på en gymnastikhøjskole, hvor vi underviste estiske toldere wfer selvstændigheden, den var nærmest så skeen kunne stå selv i den, god solid bondekost

Josefine  -  2014-10-08 10:19:28
Kan man bruge noget andet end hvidkål, da min kæreste ikke kan tåle kål?

Jesper  -  2010-11-19 22:26:52
Skidegod. Jeg brugte tværreb i stedet for bov, det virkede fint. Tilsatte en dl piskefløde og desuden blendede jeg det. Det er sikkert ikke helt autentisk, men hvad... I opskriften står der, at man skal svitse grøntsagerne inden, det mener jeg nu ikke er nødvendigt, og det er også temmelig bøvlet (kræver en kæmpepande eller en stor gryde udover det du koger oksen i).

Viggo  -  2010-10-04 10:44:22
Bortsch er ikke Bortsch uten dill mener nå jeg. Den skal ha dill. Og enig med Katja og Henrik, 1 kg okse, og 2 liter vann med 4 x bouillonterning

Katja og Henrik  -  2009-11-06 14:51:56
Meget lækker, sund og billig ret, men mere gryderet end suppe... Vil nok anbefale at bruge 1 kg oksebov, da det svinder meget, og da retten er til 4 personer..