Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Oksebov med pikantkrydret gulerodsauce

Oksebov med pikantkrydret gulerodsauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Oksebov

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Oksebov med pikantkrydret gulerodsauce, billede 4 Oksebov med pikantkrydret gulerodsauce, billede 1 Oksebov med pikantkrydret gulerodsauce, billede 2 Oksebov med pikantkrydret gulerodsauce, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1500 g.oksebov uden ben
25 g.smør
 salt
 peber
4 dl.vand
 
1 kg.gulerødder
2 løg
150 g.bacontern
2 spsk.smør
1 ds.flåede tomater
3 fedknust hvidløg
 lidt tabascosauce
2 spsk.citronsaft
2 spsk.sukker
 dl.piskefløde
 
 
Opskrift:
Brun boven i smør i en gryde. Krydr med salt og peber. Kom 4 dl vand ved og lad kødet stege ca. 1½ time til det er mørt.

Lad kødet hvile i suppen ca. 20 min.

Kog evt. suppen lidt ind.

Skræl og riv gulerødderne groft. Hak løgene. Svits baconterningerne i en gryde, tilsæt smør og kom gulerødder og løg i. Lad blandingen svitse ca. 10 min. Tilsæt 3-4 dl sky fra boven sammen med flåede tomater, hvidløg, citronsaft, sukker og fløde. Smag til med salt, peber og tabasco.
Lad saucen koge lidt ind.


Anret det skivede kød ovenpå den fyldige gulerodsauce.

Retten serveres med masser af hvidt brød f. eks. de firkantede boller, som bruges til at dyppe i saucen. Kartofler eller ris kan også serveres til.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (31 stemmer)

Opskriften er vist 35626 gange,
og udskrevet 1244 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Yogi  -  2015-01-17 19:12:58
Det var super lækker mad. Brugte halv rødvin til væsken ved kødet. Sovsen fik en peberfrugt kastet med, og ingen af delene gjorde retten ringere.

PF  -  2013-07-28 19:13:12
Super god opskrift. Dog skal der bruges rigtig fløde, og formentlig ca 0,5 l. Derudover passer ris rigtig godt til opskriften.

P  -  2011-11-18 16:20:16
Sovsen smager helt fabelagtigt - også til andre okse udskæringer!!

vapinden  -  2010-02-15 14:27:43
Sovsen smager bare fantastisk!!!!!

Consen  -  2009-01-19 08:56:21
Saucen smager helt fantastisk, topkarakter. Ris er perfekt til retten.