Oksekød i rødvinssauce

Oksekød i rødvinssauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Skært oksekød

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
2250 g.skært oksekød
50 g.smør
500 g.auberginer i store tern
300 g.rødløg i store tern
1 dåsehakkede tomater (ca. 400 g)
1.5 spsk.groft salt
 friskkværnet peber
1.2 l.rødvin, fx rioja
 
 Gule ris
25 g.smør
240 g.løse ris, parboiled
0.25 tsk.safrantråde (ca. 0.1 g)
4.5 dl.vand
0.75 tsk.groft salt
 
 Fetadrys
400 g.Karolines Feta i persille- og hvidløgslage
4 småknuste fed hvidløg
2 spsk.fintrevet citronskal
2 dl.frisk, hakket bredbladet persille
 
 Tilbehør:
300 g.madbrød med spelt
 
Opskrift:
Fjern grove sener og hinder og skær kødet i 12 store stykker. Tør kødet. Lad smørret blive gyldent i en pande. Brun 3-4 stykker ad gangen. Brun dem på alle sider (ca. 3 min. i alt).

Læg de brunede stykker kød i ovnens bradepande sammen med grønsager og krydderier. Hæld rødvinen over og dæk bradepanden med alufolie. Steg retten midt i ovnen. Smag til.

Gule ris:
Smelt imens smørret i en gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits ris og safrantråde i ca. 2 min. Tilsæt vand og salt. Kog risene ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 12 min. Tag gryden af varmen og lad risene trække, stadig under låg, i ca. 12 min.

Fetadrys:
Mos osten og bland den med hvidløg, citronskal og persille.

Ved serveringen:
Løft kød og grønsager over i store, varme skåle og hæld rødvinsskyen over. Pynt med lidt fetadrys og server gule ris og resten af fetadrysset til.

Tips:

Som skært oksekød kan bruges bov, tykkam, inderlår, yderlår eller klump.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (5 stemmer)

Opskriften er vist 19515 gange,
og udskrevet 322 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

CK  -  2008-08-25 10:01:39
ifølge Karolines Køkken nr.8 skal retten sættes i en kold ovn. Indstil den på 175 grader og steg i ca. 4 timer. Har selv lavet den og har man noget meget mørt kød kan stegetiden nedsættes betydeligt til mellem 3 og 3,5 time.

  -  0000-00-00 00:00:00
der står ikke hvor lang tid det skal havde

kk  -  0000-00-00 00:00:00
den er jo fra karolines kogebog. men den er god!