Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Oksekød i rødvinssauce

Oksekød i rødvinssauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Skært oksekød

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
2 1/4 kg.skært oksekød
50 g.smør
500 g.auberginer i store tern
300 g.rødløg i store tern
1 dåsehakkede tomater (ca. 400 g)
1 1/2 spsk.groft salt
 friskkværnet peber
1,2 l.rødvin, fx rioja
 
 Gule ris
25 g.smør
240 g.løse ris, parboiled
1/4 tsk.safrantråde (ca. 0,1 g)
4 1/2 dl.vand
3/4 tsk.groft salt
 
 Fetadrys
400 g.Karolines Feta i persille- og hvidløgslage
4 småknuste fed hvidløg
2 spsk.fintrevet citronskal
2 dl.frisk, hakket bredbladet persille
 
 Tilbehør:
300 g.madbrød med spelt
 
Opskrift:
Fjern grove sener og hinder og skær kødet i 12 store stykker. Tør kødet. Lad smørret blive gyldent i en pande. Brun 3-4 stykker ad gangen. Brun dem på alle sider (ca. 3 min. i alt).

Læg de brunede stykker kød i ovnens bradepande sammen med grønsager og krydderier. Hæld rødvinen over og dæk bradepanden med alufolie. Steg retten midt i ovnen. Smag til.

Gule ris:
Smelt imens smørret i en gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits ris og safrantråde i ca. 2 min. Tilsæt vand og salt. Kog risene ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 12 min. Tag gryden af varmen og lad risene trække, stadig under låg, i ca. 12 min.

Fetadrys:
Mos osten og bland den med hvidløg, citronskal og persille.

Ved serveringen:
Løft kød og grønsager over i store, varme skåle og hæld rødvinsskyen over. Pynt med lidt fetadrys og server gule ris og resten af fetadrysset til.

Tips:

Som skært oksekød kan bruges bov, tykkam, inderlår, yderlår eller klump.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (5 stemmer)

Opskriften er vist 18953 gange,
og udskrevet 314 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

CK  -  2008-08-25 10:01:39
ifølge Karolines Køkken nr.8 skal retten sættes i en kold ovn. Indstil den på 175 grader og steg i ca. 4 timer. Har selv lavet den og har man noget meget mørt kød kan stegetiden nedsættes betydeligt til mellem 3 og 3,5 time.

  -  0000-00-00 00:00:00
der står ikke hvor lang tid det skal havde

kk  -  0000-00-00 00:00:00
den er jo fra karolines kogebog. men den er god!