Oksebov med marvpanade og rødvinssauce

Oksebov med marvpanade og rødvinssauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Oksebov

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red:

Oksebov med marvpanade og rødvinssauce, billede 4 Oksebov med marvpanade og rødvinssauce, billede 1 Oksebov med marvpanade og rødvinssauce, billede 2 Oksebov med marvpanade og rødvinssauce, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
 kg.oksebov med ben (marvpibebov)
1 spsk.smør
1 spsk.olie
 salt
 peber
2 dl.rødvin
2 dl.vand
2 laurbærblade
 et par timiankviste
 maizena til jævning
1 bdt.persille
2-3 skiverfranskbrød
 
 Grønsager:
500 g.pastinakker
500 g.gulerødder
500 g.rodselleri
1 porre
1 helhvidløg
4 spsk.olivenolie
 salt
 peber
 
 Kartofler:
2 kg.kartofler
10 kvistetimian
½ dl.flydende honning
50 g.smør
 salt
 peber
 
Opskrift:
Brun først okseboven i en stor stegegryde i smør og olie. Kasser fedtstoffet og krydr stegen med salt og peber. Kom så rødvin, vand og krydderier i gryden og lad boven småstege under låg i ca. 2½ time til den er mør (obs. væden må kun gå ca. ¼ op ad siden på stegen).

Rens grønsagerne og skær dem i grove tern på ca. 3 x 3 cm. Pil hvidløgsfeddene og kom dem sammen med grønsagerne i et ildfast fad. Hæld olivenolie over og krydr med salt og peber. Kom så fadet i en 160° varm ovn og lad det stå i 1½ time - rør jævnligt i fadet undervejs.

Skræl kartoflerne og skær dem i både. Kom også dem i et ildfast fad og kom timianblade, flydende honning og små smørklatter over. Krydr med salt og peber og sæt fadet i ovnen ved siden af grønsagerne den sidste ½ time af grønsagernes bagetid. Sæt ovnen på varmluft og rør også i kartoflerne et par gange undervejs. Efter dne halve time tages grønsagerne ud, og ovnen skrues op på 200°, og kartoflerne bages gyldne et kvarter mere.

Tag nu kødet op af gryden og lad det hvile i 20 min. Skær så stegen ud ved først at skære kødet fra benene og dernæst skær skiver på tværs af kødtrådene - enten ved at rejse stykket på højkant eller ved at skære lidt på skrå.

Læg det skivede kød i et ildfast fad. Tag så marven ud af benet med en lille ske og bland marven med smuldret franskbrød og hakket persille. Fordel marvpanade og kødet i det ildfaste fad og stil fadet i den stadig varme ovn i 5-10 min. til det er varmt.

Mens kødet med marvpanade står i ovnen, laves saucen. Hæld suppen fra gryden igennem en si og over i en anden gryde og jævn den med maizena rørt ud i lidt kold rødvin eller vand. Smag til med salt og peber og tilsæt evt. et par kolde smørklatter - det hedder at saucen ”monteres”. Server så okseboven med marpanade og de langtidsbagte grønsager, de ovnstegte kartofler og giv rødvinssauce til.


karakterer:
Opskriften er vist 19595 gange,
og udskrevet 260 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Per  -  2013-09-25 18:34:16
Hvis du som os ikke kunne skaffe marvpibebov (den med det runde ben) så kan du i stedet bruge et par suppeben med marv. Vi skummede lidt fedt fra suppen og brugte i panaden.

Alex  -  2008-11-17 16:48:13
Kan boven virkelig blive mør i gryden på ½ time? Skal der ikke stå 1½ time. Bliver grøntsagerne ikke kolde - eller det skal de måske være?