Brasiseret oksebov med blommesauce

Brasiseret oksebov med blommesauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Oksebov

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Brasiseret oksebov med blommesauce, billede 4 Brasiseret oksebov med blommesauce, billede 1 Brasiseret oksebov med blommesauce, billede 2 Brasiseret oksebov med blommesauce, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 oksebov med ben
0.5 spsk.olie
10 g.smør
 salt
 peber
1 spsk.estragon
 
2.5 dl.hvidvin
2.5 dl.vand
 
200 g.udstenede blommer
 
1 dl.fløde 13%
0.5 spsk.majsstivelse
 
2 spsk.ribsgele
 
Opskrift:
Okseboven brunes i olie og smør på begge sider i en gryde. Drysses med salt, peber og estragon.

Vin og vand hældes i. Kødet simrer under låg i ca. 2 timer, indtil det er mørt.

Efter 1 time kommes de halverede udstenede blommer i saucen og koges med.

Kødet tages op og hviler.

Fløde og majsstivelse blandes i en skål og røres i saucen, der koger i 2-3 minutter og smages til med ribsgele, salt og peber.

Kødet skæres i skiver og serveres med sauce og kogte kartofler eller kartoffelmos.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (6 stemmer)

Opskriften er vist 27938 gange,
og udskrevet 661 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Per  -  2009-10-21 07:52:26
Saucen smager ikke så meget af blommer, der kan sagtens bruges flere blommer. Der bør spædes til undervejs med væde (vand og vin) der skal være en 4-5 dl. tilbage til sauce. og gryden må aldrig koge tør. Ribsgele bør skiftes ud med blommegele, hvis det kan skaffes.

Anita  -  0000-00-00 00:00:00
God ret. Vi valgte til diabeteskost, at erstatte blommer med æbler, hvidvin med vand, fløde med mælk, stege i Kærgården, udelade ribsgelen og servere rodfrugtmos til.

Alex  -  0000-00-00 00:00:00
Meget lækker ret, nem og lave, og saucen bliver rigtig god.