| |
|
Oksebov i kryddersovs
Oksebov i kryddersovs, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Alletiders Kogebog
|
1500 | g. | oksebov med ben1500 g. oksebov med ben | 50 | g. | margarine50 g. margarine | 1 | tsk. | salt1 tsk. salt | | | groftkværnet peber groftkværnet peber | | | | 8 - 10 | | skalotteløg8 - 10 skalotteløg | 1 | fed | presset hvidløg1 fed presset hvidløg | 1/2 | tsk. | oregano, tørret1/2 tsk. oregano, tørret | 1/2 | tsk. | timian, tørret1/2 tsk. timian, tørret | 1 | tsk. | salt1 tsk. salt | 1 | l. | vand1 l. vand | 1 | ds. | flåede tomater (450 g)1 ds. flåede tomater (450 g) | | | | 1 | | grøn peber1 grøn peber | | | |
| |
Kødet brunes i en gryde, først på fedtkanten, så noget af fedtet smelter af, og dernæst på de andre sider. Salt og peber tilsættes.
Løgene pilles og tilsættes sammen med hvidløg, krydderier, salt vand og tomater. Stegen småkoger under låg i 1 1/2 - 2 timer, til kødet er mørt.
Peberfrugten skæres i små terninger og koges med de sidste 10 min.
Kødet tages op og pakkes i folie, mens sovsen koges lidt ind uden låg og evt smages til og jævnes.
Serveres med hvide kartofler eller kartoffelmos.
|
|
Bedømmelse af denne opskrift:
3.8
(8 stemmer)
Opskriften er vist 51016 gange, og udskrevet 1650 gange.
| |
|
|
Kommentarer
tanja - 2010-06-14 19:55:40 smager godt. jeg tilføjet så lidt chilipulver og paprika + mere salt og peber
|
|