Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Gullaschsuppe

Gullaschsuppe, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 10 Pers.
SuppeRet : Suppe - KødSupper

Hovedingrediens : Oksekød - Skært oksekød

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Gullaschsuppe, billede 4 Gullaschsuppe, billede 1 Gullaschsuppe, billede 2 Gullaschsuppe, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2000 gram Skært oksekød Som skært oksekød kan bruges bov, tykkam, inderlår, yderlår eller klump.
100 gram Bacon i tern
400 gram Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
400 gram Gulerødder 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
1000 gram Kartofler 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
50 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
20 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 ds. Hakkede tomater, konserves 1 dåse vejer normalt 400 g.
1 spsk. Paprika
1 tsk. Kommen, stødt
2 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
   
2 Grøn peberfrugt 1 mellem peberfrugt vejer ca 125 gram renset vægt.
   
  Pynt:
2 dl. Creme fraiche 38 % 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Skær kødet i mundrette stykker. Skær baconet i tern. Pil og hak løget. Skræl gulerødder og kartofler og skær dem i små stykker.

Smelt fedtstoffet og rist bacontern heri. Brun så kødet. Lad grønagerne brune med. Hæld vand og tomaterne med væde i. Kom evt. ben ved og kom paprika, kommen, hvidløg og salt i.

Læg låg på og lad suppen koge svagt i 40 minutter, til kødet er mørt.

Rens peberfrugterne og skær dem i ringe. Kom dem i suppen de sidste 15 minutter af kogetiden.

Fjern benet og server suppen rygende varmt med en skefuld cremefraiche i hver portion.

Giv groft brød til fx brydebrød.

Tips:

Som skært oksekød kan bruges bov, tykkam, inderlår, yderlår eller klump.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4    (23 stemmer)

Opskriften er vist 117447 gange,
og udskrevet 4638 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 24745 (5891 kcal)
KJ pr. Pers. 2474 (589 kcal)
Vægt ialt 6808 gram
Vægt pr. Pers. 680 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 363 KJ (86 kcal)
Protein 6.9 gram
Fedt 4.8 gram
Kulhydrat 4.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Per  -  2009-10-10 11:58:53
Skært oksekød bør koge meget længere, gerne omkring 3 timer og det er ikke sikkert at grønsagerne kan holde til det, så start med at brun kødet af a nogle gange, hæld vand og evt. tomaterne samt krydderier på og lad det koge 2-3 timer. Rist grønsagerne af og tilsæt dem og lad så det hele koge til det er mørt før du tilsætter peberfrugterne.