skært oksekød i tynde strimler400 g. skært oksekød i tynde strimler
3½
dl.
halvtør rødvin3½ dl. halvtør rødvin
4
dl.
vand 4 dl. vand
3
spsk.
delikatessepaprika3 spsk. delikatessepaprika
1½
tsk.
groft salt1½ tsk. groft salt
friskværnet peber friskværnet peber
300
g.
røde peberfrugter i store tern 300 g. røde peberfrugter i store tern
200
g.
rødløg i kvarte 200 g. rødløg i kvarte
1½
dl.
creme fraiche 38%1½ dl. creme fraiche 38%
Kartoffelmos: Kartoffelmos:
1 1/4
kg.
store kartofler1 1/4 kg. store kartofler
3
dl.
små persillekviste3 dl. små persillekviste
3/4
l.
vand3/4 l. vand
1/4
l.
kartoffelvand1/4 l. kartoffelvand
25
g.
smør25 g. smør
1
tsk.
groft salt1 tsk. groft salt
Opskrift:
Lad smørret blive gyldent i en sauterpande. Brun kødet i ca. 2 min.
Hæld rødvin og vand ved. Tilsæt paprika, salt og peber og lad kødet koge ved svag varme og under låg i ca. 1 1/2 time.
Tilsæt peberfrugter og løg. Lad retten koge ved svag varme og under låg i ca. 1/2 time, eller til kødet er mørt. <
BR>
Tilsæt creme fraiche under omrøring. Kog i ca. 1 min. og smag til.
Kartoffelmos:
Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker. Kom persillekviste og kartofler i kogende vand uden salt.
Kog dem ca. 20 min., til de er godt møre.
Hæld vandet -gem det til mosen- fra kartoflerne og damp dem tørre. Mos kartoflerne og rør kartoffelvandet i lidt efter lidt. Kom smørret i og smag til med salt. Varm kartoffelmosen let op.
Tips:
Som skært oksekød kan bruges bov, tykkam, inderlår, yderlår eller klump.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 5
(1 stemmer)
Opskriften er vist 9346 gange, og udskrevet 201 gange.
Kommentarer
Mattis Vural - 2016-12-18 15:46:01 Kan man måske se et eller andet form for billede af retten?
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider