Braiseret oksebov med vintergrønsager

Braiseret oksebov med vintergrønsager, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Oksebov

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     
Braiseret oksebov med vintergrønsager, billede 4 Braiseret oksebov med vintergrønsager, billede 1 Braiseret oksebov med vintergrønsager, billede 2 Braiseret oksebov med vintergrønsager, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
 kg.oksebov m/ben
2 spsk.olie
20 g.smør
 salt
 groft kværnet peber
 
1 fl.rødvin
2 timiankviste
5 fedhvidløg
 
 kg.blandede vintergrønsager
 
½ spsk.Maizena majsstivelse
 
 bredbladet persille
 
Opskrift:
Brun kødet i olie og smør i en stor stegegryde. Krydr godt med salt og peber.

Tilsæt vin, timian og hakket hvidløg. Læg låg på og lad kødet simre, til det er helt mørt, 2-3 timer, tilsæt vand efter behov.


Imens gøres vintergrønsagerne i stand - gulerødder, pastinak og persillerødder skæres i stave, selleri halveres, skrælles og skæres i skiver og derpå i stave, rødløg og majroer skæres i både. porrer skæres i ringe.


Tag kødet op og lad det hvile, mens grønsagerne koges møre i skyen. Jævn med majsstivelse rørt ud i vand.

Pynt med bredbladet persille.

Servers med kartofler og godt brød





karakterer:
Opskriften er vist 105701 gange,
og udskrevet 3774 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (39 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2012-05-04 14:49:14
Jeg har nu prøvet nu 3 gange og dåserne springer hver gang. Skal man åbne dåserne:)

  -   2010-09-27 15:11:06
Prøv at udskifte vinen med 2 dåseøl, flåede tomater og en lille dåse tomatpure. MUMS siger jeg bare og herhjemme står en god grydesteg altid højt på ønskelisten, så her går den aldrig af mode:-)

  -   2009-07-27 15:18:49
svar til ukendt - 2008-09-08 21:11:19 og til alle andre. Helt enig med ukendt 21:11:19, Det er ved at blive en tragedie at folk ikke lærer eller har viden om fonde til sauce det er jo lige det der er exincen i hele madlavningen som netop giver den rette gode smag, det gælder til alt kød, fisk, og fjerkræ, man kan simhelt ikke undvære fond jeg har selv et hav af fonde i forskellige kategorier, ellers ser etten lækkert ud.

  -   2009-03-02 21:50:02
Den glæder jeg mig til at prøve, den ser dejlig ud og man kan da stadig spise vintermad!

  -   2009-01-11 21:11:19
Det smager virkelig godt. Min mor er mester i grydestege. Kødet bliver så mørt og der bliver ikke tørt. Der bliver ikke lavet grydestege meget mere, og det er en skam. Vi plejer at bruge vand og fond istedet for 1 flaske vin. Man kan godt nøjes med 2 dl vin, bare for at give det et spice.

  -   2008-09-08 18:53:28
Det kan ske at du skal tilsætte lidt ekstra vand når grønsagene kommes i gryden, det skal næsten dække. Bliver der for meget bouillon til sauce, kan du fjerne låget og koge bouillonen lidt ind