Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Oksegryde med sensommergrønt

Oksegryde med sensommergrønt, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Skært oksekød

Oprindelsesland : Frankrig

FrankrigIndsendt :



Ingredienser:
300 g.skært oksekød
5 skalotteløg
 olie til stegning
 gulerod
½ peberfrugt
2 dl.oksebouillon
1 porre, tykke ringe
100 g.champignon i kvarte
 salt
 peber
1 tsk.tomatpuré
1 tsk.sennep
 hvedemel til jævning
 
 Mos:
400 g.melede kartofler
1 dl.sødmælk
50 g.smør
1 tsk.hakket tørret rosmarin
 
Opskrift:
Kødet skæres i skiver eller strimler. Krydres med salt og peber og brunes herefter i fedtstoffet til kødet er godt brunet af.

Grøntsagerne renses og skæres i ensartede, ikke for store stykker. Skalotteløgene pilles.

Grøntsager, champignon og tomatpuré svitses af sammen med kødet i 3-4 minutter.

Tilsættes ca. 1 spsk hvedemel, røres rundt og bouillon tilsættes og retten koges stille og roligt under låg til alt er mørt ca. 40 minutter.

Der smages til med salt, peber og lidt sennep.

Mens kødet koger sættes kartoflerne over sammen med finthakket rosmarin. Kartoflerne koges møre, vandet hældes fra og kartoflerne får lov at dampe af.

Mælk og smør koges op og tilsættes kartoffelmassen, mens den piskes til mos. Smag til med salt og peber.

Tips:

Som skært oksekød kan bruges bov, tykkam, inderlår, yderlår eller klump.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.9    (6 stemmer)

Opskriften er vist 15298 gange,
og udskrevet 441 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu