Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Afrikansk gryderet serveret med stegte bananer

Afrikansk gryderet serveret med stegte bananer, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 6 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Skært oksekød

Oprindelsesland : Afrika

AfrikaIndsendt :


Afrikansk gryderet serveret med stegte bananer, billede 4 Afrikansk gryderet serveret med stegte bananer, billede 1 Afrikansk gryderet serveret med stegte bananer, billede 2 Afrikansk gryderet serveret med stegte bananer, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 gram Skært oksekød Som skært oksekød kan bruges bov, tykkam, inderlår, yderlår eller klump.
2 spsk. Olie 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

   
400 gram Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
30 gram Ingefær, frisk
   
5 dl. Oksebouillon 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 spsk. Tomatpure. koncentreret 1 tsk. 15 gram
1 spsk. 35 gram
1 dl. 140 gram
0.25 tsk. Kanel, stødt 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 7 gram
1 dl. 50 gram
0.12 tsk. Kardemomme, stødt
0.12 tsk. Spidskommen, stødt
   
1200 gram Kartofler 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
5 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
400 gram Champignoner 1 bakke med 500 gram champignon med rod giver ca 400 gram rensede champignon.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
3 Banan 1 mellemstor banan vejer ca. 100 gram skrællet vægt.
1 spsk. Olie 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

   
Flûte. fint. industrifremstillet
   
Opskrift:
Kødet skæres i mundstore tern og brunes i olie.

Løg og ingefær skæres i strimler og kommes i gryden. Bouillon, tomatkoncentrat og krydderier tilsættes. Retten simrer under låg i 1 time.

Kartoflerne halveres og kommes i gryden sammen med 5 dl. vand.

Efter 10 min tilsættes champignonerne, der er skåret i skiver.

Simrer yderligere 10 min og smages til med salt og peber.


Bananerne skrælles, halveres og deles på langs. Brunes i olie på en pande og serveres varme med flutes.

Tips:

Som skært oksekød kan bruges bov, tykkam, inderlår, yderlår eller klump.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (160 stemmer)

Opskriften er vist 161322 gange,
og udskrevet 5440 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 15093 (3593 kcal)
KJ pr. Pers. 2515 (598 kcal)
Vægt ialt 4407 gram
Vægt pr. Pers. 734 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 342 KJ (81 kcal)
Protein 5.9 gram
Fedt 3.2 gram
Kulhydrat 7.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

mad glad   -  2015-08-08 23:02:35
Jeg tilsatte lidt chayenne og lidt chilliflager ca en halv tsk af hver til potionen til tre også puttede Jeg en håndfuld rosiner i de sidste 5 min og spiste naan brød til super lækkert

Grevskabet   -  2013-12-28 21:38:20
Smagte godt. Brugte ikke bouillon, men lidt persille og gulerod, som jeg kogte med.

Nutboy  -  2012-05-09 10:26:14
Prøv at rist dine nødder i kokus olie - det giver en rigtig lækker eftersmag. Prøv i øvrigt at lade være med at skrælle bananen før lige inden du spiser den - så holder den på såvel saft som smag. Lækker ret.

Banandrengen  -  2012-05-08 20:44:25
Rigtig dejlig og cremet ret. Jeg laver min med velmodne valnødder. Det giver lige det ekstra pift til bananerne.

  -  2010-06-30 11:33:09
Man kunne også bruge garam masala i stedet for kanel, kardemomme og spidskommen. det er i hvert fald afrikansk. Jeg vil give ret i at flúte nok ikke er helt så afrikansk, men det smager godt. :) Måske kunne man i stedet som der er blevet nævnt lave ugali, fufu, nshima og hvad det ellers kaldes i de forskellige lande i Afrika.

  -  2010-06-18 13:03:17
xantippe: altså nu er wienerbrød jo heller ikk fra wein, og franskbrød har jo heller ikk noget med fankrig a gøre, så klap lige hesten lidt.... men ka jo godt kalde det afrikansk fordi det "lugter" lidt a afrika, ikk? derudover sys jeg retten lyder spændende:D

gøsse  -  2010-05-13 16:46:51
til mira. Hæng dig ikke i stavefejl inden du selv lære at stave

xoxo  -  2010-01-15 19:53:43
Den her ret er fint nok, men er uenig med Xantippe's kommentar. Kanel og Spidskommen snerper både mod det nordafrikanske og østafrikanske cuisine. Bananer bruges sjældent i afrikanske retter , derimod Plante bruges i både det vestlige, centrale og østlige Afrika. Kartofler bruges meget i nordafrikansk køkken, især i Tagine. Så xantippe , du er lidt forkert på den.

Mira  -  2009-11-03 15:32:05
Jeg gaar ud fra at bananerne er der i stedet for plantaner? Uanset hvad synes jeg stegningen virker meget underlig, i hvert fald har jeg aldrig set det gjort saadan för. Skär i stedet bananerne (hvis det virkelig ikke er muligt at faa (modne) plantaner) i skiver, ca 0,5 - 1 cm tykke, gerne lidt paa skraat, saa de ikke bliver for smaa. Steg dem derefter i et godt lag olie og salt dem let. Jeg ser ikke noget problem med champignonerne og kartoflerne (idet retten ser ret östafrikansk ud), men de fleste ville nok stadig servere det, inkl. kartofler, med ris eller fufu (helst lavet af semulje, majsmel ville jeg blande med pulverkartoffelmos for at undgaa en alt for sär smag). Jeg er enig i at isär flutesne ikke passer fantastisk. Krydderierne er vel det tätteste man kommer paa det originale, og der er meget mere köd end jeg ville forvente hos en normal östafrikansk familie, men hey.

  -  2009-08-31 05:21:12
udemærket, men har aldrig oplevet kartofler på den måde i Afrika. Jeg vil normalt bruge ris i stedet, eller servere ugali (fufu eller hvad det kaldes forskellige steder)som laves af majsmel....

xantippe  -  2009-08-31 01:15:30
Hvis det er afrikansk er min røv en vandflyver. Tilsætning af kanel og spidskommen, snerper ganske vist mod det nordafrikanske. Men de bruger sjældent, kartofler og champignons. Banan peger mod østafrika. Og grovflute spises ingen af disse steder. Retten lyder udmærket, men jeg slår mig i tøjret over betegnelsen afrikansk. Jeg har lavet mad, og spist med kvinder fra det meste af kontinenetet.

...  -  2009-03-03 19:29:30
Rigtig lækker opskrfit! Selvom retten tager lidt tid, er den ret simpel at lave, og den smager rigtig godt. Man skal cirka bruge en halv tsk. af hver krydderi (kanel, kardemomme, spidskommen)

miiig  -  2008-03-24 10:55:57
rigtig god opskrift men jeg kan bedre lide det uden kanel

Dolph  -  0000-00-00 00:00:00
Smagen er ret speciel, men god. Man skal ikke krydre mere end der står, selv hvis man er glad for krydderier.