Finns Grydesteg

Finns Grydesteg, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Oksebov

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     
Finns Grydesteg, billede 4 Finns Grydesteg, billede 1 Finns Grydesteg, billede 2 Finns Grydesteg, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1500 g.oksebov med ben
50 g.smør
 salt
 peber
 
2 gulerødder
4 fedhvidløg (frisk)
1 løg
1 bouillonterning
1 l.vand
 
 fløde
 kulør
 ribsgele
Opskrift:
Smørret brunes let i en stor støbejernsgryde eller wok. Boven brunes, og vendes et par gange.

Gulerødder, løg og hvidløg pilles og skæres i halve, og fordeles på begge sider af kødet. Bouillonterningen smuldres og fordeles på samme måde. Der hældes vand ved. (hold øje med det undervejs) Hele molevitten skal stå og småsimre under låg 1.5 til 2 timer til kødet er mørt.

Kød og grønsager tages op, væden står stille et øjeblik og drysses så med hvedemel, koges op igen og spædes op med piskefløde (masser) og lidt kulør, samt ribsgele.

Serveres med kartoffelmos og grøntsagerne fra stegningen.





karakterer:
Opskriften er vist 45925 gange,
og udskrevet 1039 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (22 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2011-11-06 07:01:50
Ja den var god, den med grøntsagerne. Grøntsager der har kogt så længe, har ingen smag/næring tilbage, smager ikke godt. Kog friske nye gullerødder, porre i passende stykker og evt. fine ærter blandet med perleløg til.

  -   2010-03-21 13:53:22
Rigtig god opskrift - dog lidt komisk, da der står serveres med grøntsagerne fra stegningen, og opskriften er til 6, der er jo lige før det kan udløse en slåskamp og de 2 gulerødder og div. :-)