medailloner af kronhjortefilet, ca. 100 g pr. person8 medailloner af kronhjortefilet, ca. 100 g pr. person
0.5
dl.
olie0.5 dl. olie
25
g.
smør25 g. smør
Sauce: Sauce:
6
dl.
piskefløde6 dl. piskefløde
0.5
dl.
balsamico0.5 dl. balsamico
salt salt
peber peber
evt. kulør evt. kulør
Tilbehør: Tilbehør:
200
g.
kantareller200 g. kantareller
100
g.
tranebær100 g. tranebær
50
g.
sukker (drysses over tranebærrene, trækker ca. 2 timer)50 g. sukker (drysses over tranebærrene, trækker ca. 2 timer)
Grønsager efter sæson evt.: Grønsager efter sæson evt.:
1
bdt.
forårsløg1 bdt. forårsløg
2
bdt.
grønne asparges2 bdt. grønne asparges
200
g.
nye gulerødder med top200 g. nye gulerødder med top
1000
g.
kogte kolde kartofler1000 g. kogte kolde kartofler
25
g.
smør25 g. smør
Opskrift:
Medailloner:
Medaillonerne krydres med salt og peber og steges rosa på panden i smør og olie, hviler herefter, før de anrettes.
Tilbehør:
På panden vendes svampe og de marinerede tranebær, til de er blanke.
Sauce:
Når medaillonerne er stegt af, koges panden af med balsamico, herefter tilsættes fløden og denne koges ned til den ønskede konsistens. Smages til med salt og peber, evt. lidt kulør.
Grønsager:
Kartoflerne skrælles og koges næsten færdige. Herefter ristes kartoflerne på en pande i fedtstof, til de er gyldne.
Grønsagerne, 3 slags efter sæson, koges "al dente".
Anretning:
Medaillonerne skæres igennem og anrettes på leje af svampe og bær, pyntes med grønsager efter årstiden.
Hertil serveres kartofler, gerne som ristede kartofler.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 1
(199 stemmer)
Opskriften er vist 59745 gange, og udskrevet 2335 gange.
Kommentarer
- 2013-02-06 10:51:19 Smagen af hjort kan fjernes ved at bruge oksekød
Tusnelda - 2012-12-19 15:08:17 Den kraftige smag af ost kan fjernes ved at tilsætte ost
Per - 2009-07-10 08:56:41 Ja vi har kun lavet medailloner til 2 personer.
Pia Sørensen - 0000-00-00 00:00:00 Sovsen kan sagtens laves sammen med tilbehøret
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider