Bananboller

Bananboller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 12 stk.
Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse boller

Hovedingrediens : Frugt - Banan

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Bananboller, billede 4 Bananboller, billede 1 Bananboller, billede 2 Bananboller, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
25 gram Gær, frisk
3 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
25 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 dl. Cultura. syrnet sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
90 gram Fuldkornshvedemel
35 gram Kokosmel 1 spsk. 2 gram
1 spsk. 5 gram
1 dl. 35 gram
1 Banan 1 mellemstor banan vejer ca. 100 gram skrællet vægt.
50 gram Mørk chokolade 44% Den almindelige mørke kogechokolade med 44 % kakao.
Fedt ca. 30%

Hakket chokolade vejer ca.
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
1 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
550 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
  Pensling:
1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
   
Opskrift:
Gæren røres ud i det lunkne vand. Smørret smeltes og røres sammen med cultura og kommes i gærvandet.

Bananen moses og chokoladen hakkes og tilsættes sammen med de øvrige ting og dejen æltes godt igennem til den er smidig. Stilles til hævning et lunt sted i 1 time.

Dejen deles i 12 stykker og formes til boller. Bollerne efterhæver i 15 min.

Bollerne pensles med et sammenpisket æg.
Bages ved 200 grader C. alm. ovn på midterste ovnribbe, i ca. 25 minutter





karakterer:
Opskriften er vist 100116 gange,
og udskrevet 2269 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.6    (62 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 13523 (3219 kcal)
KJ pr. stk. 1126 (268 kcal)
Vægt ialt 1361 gram
Vægt pr. stk. 113 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 993 KJ (236 kcal)
Protein 6.2 gram
Fedt 5.9 gram
Kulhydrat 40.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2015-01-18 18:21:09
Jeg bager altid bollerne som alternativ til almindelige boller, og sætter dem i muffinsforme. Det giver en kage lignende bolle, som er mere sund end en almindelig muffins. Der kan med fordel anvendes hvid hvedemel, det giver en lidt grovere bolle.

  -   2010-04-29 12:12:58
Det er efter min mening en fejl at tilføre sukker til dejen. Dejen er rigeligt sød med chokolade, kokos og banan. Men ellers en skøn opskrift og et godt alternativ til kager.

  -   2010-01-27 16:03:18
læækre boller, uhm... har desværre bagt dem uden banan og har lidt fortrudt det, men vi havde ikke flere bananer, hihi :o).

  -   2009-08-27 07:47:56
Kanon lækre anderledes chokoladeboller, med en let smag af banan og kokos, som er lige tilpas. Kan virkelig anbefales!

  -   2009-04-16 19:47:20
det er ik helt sådan den opskrift er men tæt på er det men ikke tæt nok

  -   2008-08-11 11:10:34
de er jo gode!!! og hvis du ikke har mørk chokolade så brug pålægchokolade det gør ikke noget vis det er lys!

  -   2008-06-09 12:49:37
kan sagtens bages uden kokos. dejen bliver dog lettere klistret, men med en ske går det fint. smager ganske godt.

  -   2007-10-07 09:53:12
de super gode. ligger godt i maven:][FReja}]

  -   2007-10-04 13:33:18
banan?, kan man da aldrig få nok af! 8D skønn

  -   2005-01-01 01:01:01
smager rigtig godt...

  -   2005-01-01 01:01:01
nogle dejlig "lette" boller

  -   2005-01-01 01:01:01
gode boller...