Grillet okseculotte med kartofler og hvidløg

Grillet okseculotte med kartofler og hvidløg, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Div hovedretter på grill

Hovedingrediens : Oksekød - Okseculotte

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkKilde : Kødbranchens Fællesråd

Indsendt :      Red:

Grillet okseculotte med kartofler og hvidløg, billede 4 Grillet okseculotte med kartofler og hvidløg, billede 1 Grillet okseculotte med kartofler og hvidløg, billede 2 Grillet okseculotte med kartofler og hvidløg, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1200 g.culotte af dansk oksekød
 
12 mellemstore kartofler
 stanniol
1 helthvidløg
3 røde peberfrugter
1 spsk.olivenolie
 salt
 peber
 dl.fløde
100 g.blåskimmelost
 friskkværnet hvid peber
 
1 storthvedebrød eller 2 flutes
 
Opskrift:
Tænd grillen.

Skrub kartoflerne rene og pak dem ind i stanniol. Læg pakkerne mellem de glødende kul og bag dem møre i 45-60 minutter, vend dem af og til.

Del det hele hvidløg ud i fed, skal ikke skrælles, og pak dem ind i stanniol og bag dem ligeledes i 45-60 minutter.

Det er nemmest at se hvordan culotten skal skæres i skiver, inden den er stegt. Sæt f.eks. en kødnål i den ende af culotten hvorfra, der skal skæres, så man skærer på tværs af kødtrådene. Fedtet ridses også i skæreretningen.

Steg culotten på grill ca. 6-10 cm. fra gløderne og vend den jævnligt. Hvis varmen er for stærk, og culotten begynder at blive brun, flyttes grillristen højere op, er varmen derimod for svag, flyttes grillristen tættere på gløderne. Krydr culotten med salt og peber.

Bruges stegetermometer skal centrumstemperaturen være 55-60 grader for rosastegt, 60-65 grader for gennemstegt. Skal culotten f.eks. være gennemstegt tager det ca. 45 minutter. Husk at lade culotten hvile i 20 minutter før der skæres i skiver af den.

Peberfrugterne vaskes og skæres i kvarte. Fjern kernerne og pensl frugtkødet med olivenolie. De kvarte peberfrugter grilles 2-3 minutter på hver side og krydres med salt og peber.

Blåskimmelosten pureres med en ske gennem en sigte ned i en passende skål. Så røres den lind med fløde og smages til med friskkværnet, hvid peber. Server ostecremen til skiver af grillet culotte og giv grillede peberfrugter som tilbehør sammen med de bagte kartofler og bagte hvidløgsfed.

Husk at give et godt brød eller flutes til.


karakterer:
Opskriften er vist 130623 gange,
og udskrevet 3458 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (25 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -  2008-07-08 16:58:14
smager rigtig godt, men jeg syntes der er alt for meget fløde ostecremen

ida  -  2008-07-03 17:34:31
det var faktisk skal jeg være helt ærlig en ja en ............ SUPER god opskrift det smagte så lækkert jeg er ikke så vild med kød så jeg spiste en masse grøntsager til men jeg lavede køddet til min familie og de syntes det var lækkert vi spiste også brød til og det gjorde det altså lige en tand bedre

Per  -  2008-06-08 13:00:29
Jeg var meget spændt på kartoflerne, om de blev forkullede når de lå nede i gløderne, derfor lagde jeg også et par PÅ risten. Kartoflerne i gløderne blev fint møre, hvorimod dem på risten stadig var rå. Hvisløgene pakkede jeg ind i fed og lagde i gløderne, men de var helt forkullede så de skal ikke have så lang tid. Man skal også passe meget på når man vender fedtsiden nedad på grillen, der drypper en del fedt af og hvis man ikke løfter risten lidt og holder godt øje kan culotten nemt blive forkullede. Peberfrugterne kan du fint lave mens culotten trækker, men jeg syntes de skal have lidt længere tid, de må gerne blive lidt sorte på skindsiden og så kan man flå dem inden servering.