Dampet poulard med jomfruhummer

Dampet poulard med jomfruhummer, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kylling - Poulard

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
1 storpoulard
12 friskejomfruhummer
500 g.asparges
2 dl.hønsebouillon
2 dl.hvidvin
2 dl.piskefløde
 lidt citronsaft
150 g.smør
5 tomater
 lidt hel sort peber
 tørrede korianderfrø
1 laurbærblad
2 stilketimian
1 fedhvidløg
1 porre
1 gulerod
1 pastinak
1 persillerod
1 løg
 
 
 
 
Opskrift:
Rens og snit grønsagerne og læg halvdelen i en stor gryde. Gnid poularden indvendig med salt og peber, læg den over grønsagerne, tilsæt 1 dl vin og lad den dampe forsigtigt 50 minutter under låg, evt. i ovnen.

Fjern rygskjoldene på jomfruhummerne, men lad halespidserne sidde på. Rist halvdelen af de tiloversblevne skaller og hoveder hårdt i lidt smør. Tilsæt peber, koriander, laurbærblad og timian. Kom den anden halvdel af urterne ved sammen med fløde, resten af vinen, hønsefond, tomater og hvidløg. Kog saucen stille igennem og reducer den til ca. halvdelen. Si saucen og hold den varm i gryden. Kom aspargesene i kogende vand med lidt citronsaft, giv dem et opkog og lad dem trække 3 min. i vandet. Dryp dem af i en sigte, og hold dem varme i rent viskestykke.

Server den dampede poulard med jomfruhummere, asparges, kørvel, nye kartofler og den varme sauce.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
5    (2 stemmer)

Opskriften er vist 6728 gange,
og udskrevet 117 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu