Varm olien i en pande eller tykbundet gryde og brun fjerkræstykkerne på alle sider over ret stærk varme. Læg dem i et smurt ovnfast fad. Bland ingredienserne til dejen – nemt i en foodprocessor eller blender, hvor ingredienserne tilsættes i den nævnte rækkefølge. Pas på ikke at hakke for fint. Hæld et par skefulde vand/bouillon ned til fjerkræstykkerne, drys med lidt salt og smør dejen over. Bag på rist i den nederste halvdel af en 175° varm ovn i ca. 45 min.
Rodsellerisalat med karse
1 kogt selleri, i terninger
1 spsk sukker
3 spsk kogende vand
½ tsk groft salt
1 krm friskmalet peber
3 spsk eddike/citron
fintklippet karse
Smelt sukkeret i det kogende vand og bland salt, peber og eddike/citron i. Læg selleriterningerne i en skål og hæld denne marinade over. Stil salaten i køleskab og lad den trække et par timer – gerne fra den ene dag til den næste. Pynt med karseduske.
Bulgurpilaf:
Svits løgene klare i olie. Vask bulguren under rindende koldt vand – kasser evt. småsten – og ryst sigten med bulguren til den er godt afdryppet. Lad bulguren svitse med i løgene i yderligere 10 min. – rør af og til, så det ikke sætter sig på grydens bund – og tilsæt salt og de 5 dl kogende væske. Lad det koge under låg over jævn varme i et par minutter, dæmp derpå varmen og fortsæt kogningen over svag varme, til al væsken er opsuget – blot nogle minutter. Rør med en (træ)gaffel og server.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 5
(1 stemmer)
Opskriften er vist 9337 gange, og udskrevet 143 gange.
Kommentarer
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider