Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Kylling med grønt låg, Rodsellerisalat og Bulgurpilaf

Kylling med grønt låg, Rodsellerisalat og Bulgurpilaf, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kylling - Poulard

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
1 kylling/poulard, ca. 1200 g, i portionsstykker
2 spsk.olivenolie
 salt
 
 Dej:
1 dl.blandede friske krydderurter, hakkede
1 skivefranskbrød, smuldret
20 mandler
 lever, hjerte og kro fra fjerkræet, skåret småt
1 æg
1 tsk.groft salt
2 spsk.mel
2 tsk.revet citronskal
 
 Bulgurpilaf
3 mellemstore løg, snittede
1-2 spsk.olivenolie
500 g.groftknækket bulgur
1 ½ tsk.groft salt
5 dl.kogende vand/bouillon
 
 
Opskrift:
Varm olien i en pande eller tykbundet gryde og brun fjerkræstykkerne på alle sider over ret stærk varme. Læg dem i et smurt ovnfast fad. Bland ingredienserne til dejen – nemt i en foodprocessor eller blender, hvor ingredienserne tilsættes i den nævnte rækkefølge. Pas på ikke at hakke for fint. Hæld et par skefulde vand/bouillon ned til fjerkræstykkerne, drys med lidt salt og smør dejen over. Bag på rist i den nederste halvdel af en 175° varm ovn i ca. 45 min. Rodsellerisalat med karse 1 kogt selleri, i terninger 1 spsk sukker 3 spsk kogende vand ½ tsk groft salt 1 krm friskmalet peber 3 spsk eddike/citron fintklippet karse Smelt sukkeret i det kogende vand og bland salt, peber og eddike/citron i. Læg selleriterningerne i en skål og hæld denne marinade over. Stil salaten i køleskab og lad den trække et par timer – gerne fra den ene dag til den næste. Pynt med karseduske.

Bulgurpilaf:
Svits løgene klare i olie. Vask bulguren under rindende koldt vand – kasser evt. småsten – og ryst sigten med bulguren til den er godt afdryppet. Lad bulguren svitse med i løgene i yderligere 10 min. – rør af og til, så det ikke sætter sig på grydens bund – og tilsæt salt og de 5 dl kogende væske. Lad det koge under låg over jævn varme i et par minutter, dæmp derpå varmen og fortsæt kogningen over svag varme, til al væsken er opsuget – blot nogle minutter. Rør med en (træ)gaffel og server.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)

Opskriften er vist 9234 gange,
og udskrevet 136 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu