Poussiner, grydestegt med grønne druer

Poussiner, grydestegt med grønne druer, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kylling - Poussin - Poussiner

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
4 frosne poussiner
40 g.smør
 salt
 peber
400 g.grønne druer
1 dl.tør hvid vermouth
1 dl.vand
1 dl.hønsebouillon
1.5 dl.piskefløde
 meljævning
 
Opskrift:
Poussinerne optøs langsomt i køleskab. De renses og skylles og tørres med køkkenrulle.

Vindruerne skylles, halveres og stenene fjernes.

I en tykbundet stege gryde smeltes smørret. Poussinerne brunes i det gyldenbrune smør og krydres. Vermouth og vand tilsættes. Retten steges ved svag varme og under låg i 20 min., inden druerne tilsættes. Retten bringes atter i kog, og der videresteges under låg, til poussinerne er helt møre. Prik hul på indersiden af overlåret. Kødsaften, der her løber ud, skal være klar, så er poussinen gennemstegt.

Poussinerne tages op og pakkes i folie, så de holdes varme, mens saucen tilberedes.

Sauce:
Stegeskyen i gryden tilsættes bouillon og fløde, jævnes med meljævning, koges igennem 5 min. og smages til.

Serveres med grønsager, kartofler f.eks. ovnbagte pommes frites. Ovnbagte pommes frites:
1 - 1 1/2 kg bagekartofler, 1 tsk. Herbes de Provence, groft salt og Monini olivenolie. Kartoflerne skrælles og skæres i aflange strimler på 1 cm. tykkelse. Bradepanden sættes i 240 grader C varm ovn.

Pommes fritterne kommes i en plasticpose med krydderierne og olien, og rystes sammen i posen. Pommes fritterne hældes spredt ud på den varme bradepande og bages i ca. 1/2 time, hvor under de vendes én gang, så de bliver sprøde og brune.

Serveres straks, drysses med groft salt.





karakterer:
Opskriften er vist 31815 gange,
og udskrevet 1094 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (7 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu