Poussins Catelaine med fyldt kartoffel

Poussins Catelaine med fyldt kartoffel, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kylling - Poussin - Poussiner

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     

Ingredienser:
1 poussin pr. person
 salt
 peber
 
 Sauce:
 vindruer
 champignoner
 perleløg
 tomater
 rød peber
 Rosmarin
 lidt mel
½ dl.portvin
3 dl.fløde
8 dl.hønsefond
 salt
 peber
 
 kartoffel:
6 kartofler
 lidt smør
 lidt mælk
 salt
 peber
150 g.bacon
 løg
 purløg
 
Opskrift:
Poussinerne lægges på en rist over bradepanden, brunes ved 225 grader og steger derefter ved 180 grader i 40 minutter til 1 time. Krydres med salt og peber. Til saucen svitses garnituren i smør, krydres med rosmarin, salt og peber, og melet drysses over. Så tilsættes portvin, fløde og hønsefond, og det hele koges jævnt og smages til. Til de fyldte kartofler bager kartoflerne i ovnen evt. sammen med poussinerne. Bags til de er møre, bagetiden afhænger af størrelsen. Når de er bagte, udhules de, og selve kartoffelmassen laves til mos med smør og mælk. Bacon, løg og purløg hakkes fint, svitses i smør og blandes i mosen, som kommes tilbage i kartoffelskallen. Denne sættes i ovnen ved 220 grader i 10 minutter. Ved serveringen anrettes poussinerne enten portionsvis eller på fade sammen med kartoflerne, og der kan pyntes med lidt grønt. Lidt garniture fra catelainesaucen kan tages fra og lægges ved siden af poussinerne på fadet.





karakterer:
Opskriften er vist 11170 gange,
og udskrevet 377 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu