Poussin i krydret saltdej med forårsurter

Poussin i krydret saltdej med forårsurter, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 2

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kylling - Poussin - Poussiner

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red:


Ingredienser:
2 stk.poussiner
25 g.Smør
1 lille bdt.kørvel
1 lille bdt.bredbladet persille
 
 Dej:
500 g.hvedemel
50 g.salt
50 g.finthakket kørvel og persille
 tempereret vand.
 
 Forårsurter:
 ( beregn 400 gr. til hver person)
 F.eks: forårsløg, hvidroer, kartofler, radiser, rabarber, grønne asparges og gulerødder.
 
100 g.bacon i små tern
1 dl.rapsolie
 salt
 pebermølle
 
 
Opskrift:
Bland hvedemel, salt, kørvel og persille og gør den smidig med vand til en dej. Dæk dejen med et klæde og lad den henstå til poussinerne er klar.

Rens og rengør poussinerne, skær vingerne af i første led fra kroppen, gem disse sammen med evt. hals og indmad. Poussinerne syes op således, at lårene beskytter det tynde ved brystet.

I en stegegryde brunes poussinerne på alle sider i smør og lidt rapsolie og afkøles. I fedtstoffet brunes vinger/hals og evt. indmad, tilsættes persille og kørvelstilke og evt. rester fra urter og påhældes vand, så det står op over. Koges en times tid til sky, sigtes og reduceres til en kraftig glace (sirupsagtigt).

Dejen deles i 2 stykker og rulles ud på et melbestrøet bord. Poussinerne pakkes ind i drejpladerne og lukkes på fuglens rygside. Glat evt. med lidt koldt vand. Fuglene stilles på smurt bageplade og tilberedes i varm ovn (220 grader) i 30 til 40 minutter.

Forårsurterne rengøres og skæres groft, således de har samme størrelse. De ”hårde” urter blancheres hurtigt og afkøles straks.

I en stor stegegryde opvarmes rapsolie, heri ristes bacontern og straks efter de hårde urter til de stadig er sprøde. Resten af forårsurterrne tilsættes, krydres med salt og pebermølle og der sauteres kraftigt. Den kraftige glace tilsættes og urterne blandes hermed. Ved anretningen strøs med finthakket persille og kørvel.

Anretningen:
Et låg skæres af poussinpakkerne og snoren fjernes fra fuglene. Poussinerne anrettes i dejsoklerne - på fad eller tallerkner - brug evt. dejlåg som dekoration. Der garneres med de sauterede forårsurter.


karakterer:
Opskriften er vist 6667 gange,
og udskrevet 139 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu