kartofler i tynde skiver750 g. kartofler i tynde skiver
1
spsk.
olivenolie1 spsk. olivenolie
Friskrevet peberrod Friskrevet peberrod
1
bdt.
purløg1 bdt. purløg
2
poussiner2 poussiner
50
g.
linser fra Puy50 g. linser fra Puy
4
skiver
durumbrød4 skiver durumbrød
Salatblade Salatblade
250
g.
blomkål i små buketter250 g. blomkål i små buketter
Evt. 1 bdt. radiser i skiver Evt. 1 bdt. radiser i skiver
50
g.
oliven50 g. oliven
½
bdt.
persille½ bdt. persille
Opskrift:
Tænd ovnen på 220°.
Kog kartoflerne i rigeligt, letsaltet vand til de er knapt møre, ca. 5 min.
Afkøl dem i isvand, dup dem tørre.
Bland kartoflerne med olie, peberrod, purløg, salt og peber.
Del hver poussin i bryststykker, lår og overlår.
Kog en bouillon af ryg- og brystben med lidt urter, ca. ½ time.
Si bouillonen og kog linserne heri til de er møre, ca. ½ time.
Krydr poussinerne med salt og peber, læg dem på en rist og steg dem i ovnen i 15 min., vend lårene undervejs.
Rist imens brødet på en tør pande.
Anret salaten på store hvide tallerkner. Fordel salat og kartofler på tallerknerne. Anret med blomkål, radiser, linser og oliven.
Læg poussiner og ristet brød ovenpå og drys med persille.
Små cherrytomater supplerer fint denne fyldige salat.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 5
(1 stemmer)
Opskriften er vist 9400 gange, og udskrevet 134 gange.
Kommentarer
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider