Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Citronbraiseret Lammebov

Citronbraiseret Lammebov, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Lammekød - Lammebov hel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
1300 g.Lammebov
2 stk.Citroner
1 bdt.Dild
1/4 bdt.Rosmarin
2 dl.Hvidvin
4 stk.Citrongræs
300 g.Gulerødder
1 stk.Persillerod
1 stk.Porre
300 g.Løg
1/4 stk.Knoldselleri
1/8 stk.Kålrabi
1/8 stk.Savoykål
1/10 bdt.Persille
400 g.Kartofler
200 g.Spinat
100 g.Marksvampe
50 g.Skalotteløg
1 stk.Æggeblomme
100 g.Smør
1/4 dl.Olivenolie
1 stk.Æg
1/4 dl.Fløde
 Maizena
 Muskat
 Salt
 peber
 
Opskrift:
Lammeboven udbenes, knogleenden saves af og skaftet poleres. Boven fyldes med citronfiletter, dild og en smule rosmarin, krydres med salt og peber og snøres. Urterne rengøres og skæres i passende stykker til braiserunderlag. Boven brunes af i braisergryde - tages op og urterne sauteres af med citrongræs og citronrester og skaller, reduceres med hvidvin. Braiserunderlaget dækkes med vand, boven lægges ovenpå med dild og rosmarin. Låget lægges på og braiseres i ovn ca. 30 - 35 min. Kartoflerne skrælles og skæres i tynde skiver på mandolinjern, resterne skæres i tern, og det hele blancheres. Spinaten rippes, skylles og blancheres, sauteres af med marksvampe og skalotteløg, krydres med muskat, salt og peber. På smurt pergament lægges kartoffelskiver, spinatsaute og i midten kartoffel ”dushesse” rørt med kartoffeltern, rulles og bages i ovn. Savoykål og kålrabi skæres i tern, blancheres og blendes med persille, æg, fløde og maizena tilsættes til en lind dej. Bages i ovn i cylinder. Lige inden lammeboven er færdig tages låget af gryden for at danne stegeskorpe. Noget af braiserfonden passeres fra, og reduceres med rosmarin. Lige inden serveringen blendes den op med smør. Ved servering anrettes en sokkel af savoykål/ kålrabi med braiserunderlag i brunoise på toppen. Kartoffeltårn stilles i baggrunden, og tallerkenen kranses med sauce. Lammeboven trancheres og anrettes på tallerknerne, toppet op med porrer julienne og friteret citronskal julienne.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.4    (4 stemmer)

Opskriften er vist 17388 gange,
og udskrevet 265 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu