Sprængt gås

Sprængt gås, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Gås - Gås hel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
5-6 kg.gås
 
 Saltblanding:
100 g.groft salt
 
 Saltlage, pr. 1 liter vand:
50 g.salt
25 g.sukker
 
 Til kogning, pr. 1 liter vand:
1 gulerod
1 løg eller porre
 hvide peberkorn
1 laurbærblad
 persillestilke
 
Opskrift:
Gnid gåsen ind- og udvendig med groft salt. Lad gåsen ligge koldt ca. 1 døgn. Vend den et par gange undervejs.

Kog saltlagen op og lad den blive kold. Kom gåsen i lagen. Læg en stor tallerken over og sørg for, at lagen dækker gåsen helt. Lad den stå koldt 1-2 døgn, (helst 2).

Tag gåsen op og skyl den godt, lad den dryppe af. Kom den i en gryde, og hæld så meget kold vand ved, at det knapt dækker. Bring vandet i kog. Skum. Tilsæt gulerod, løg / porre og krydderier, lad den småkoge under låg til den er mør. Kogetid ca. 2 timer

Server gåsen varm eller kold. Hvis den skal serveres kold, skal den køle af i suppen. Skær gåsen for.

Servering:
Serveringsforslag:
Varm gås, serveres med kartofler og kogte eller smørdampede grøntsager, samt en sovs, fx madeira-, tomat - eller champignonsovs.

Kold gås, serveres med kartoffelsalat eller grøn salat eller råkostsalat, cumberlandsovs eller flødepeberrod.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.4    (8 stemmer)

Opskriften er vist 45429 gange,
og udskrevet 1258 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

IS  -  2020-12-22 21:29:23
Jeg tilslutter mig, at gerne vil se en tallerken der holder en 5-6 kilos gås nede i lagen....Dårlig og ikke særligt detaljeret opskrift....

Aase Sommer  -  2013-10-16 14:28:26
Jeg vil forfærdelig gerne se et foto af 5-6 kg gås under en stor tallerken ;-)

Bo Nytofte  -  2010-07-02 10:14:18
Det var med stor succes denne opskrift blev bragt til udførelse. En god ide er at klippe gåsen først på langs og siden på tværs - i 4 dele på benet. Klip derefter vinger og ryggrad af og kog dem i fond(efter saltning)med, gulerod, pastinak, bladselleri, timian m.m. Vingerne smager super efterfølgende. Brysterne koges i 30-40 min. mens lår koges i 2 tim. Det bliver perfekt. Denne gås blev spist kold med flødepeberrod og nye kartofler vendt i lidt smør og friskhakket persille.