Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Fyltur lundi (Søpapegøje)

Fyltur lundi (Søpapegøje), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Øvrige VildfFugle - Diverse vildtfugle

Oprindelsesland : Færøerne

FærøerneIndsendt :



Ingredienser:
4 Lundar
 
 Filla
200 g.av margarin
200 g.av sukri
250 g.av hveitimjøli
1/2 tesk.av bakipulvuri
4 egg
150 g.av rosinum
 
Opskrift:
Lundi:
sker høvd, veingir og vel av lundanum. Tak innvølin og krikan úr og vaska síðan lundan væl. Seyma fyri hálsin og fyll.

Fylla:
Rør margarinið og sukurið væl. Rør síðani eggini í,eitt í senn,rør væl ímillum hvørt. Sálda mjølið og bakipulvurið í og rør síðani rosinurnar í.

Koyr fylluna í lundan og seyma aftur. Prika lundarnar væl og koyr teir í kókandi løg við salti í. Kóka í 1-1 1/2 tíma. Í staðin fyri at koyra fylluna í lundan kanst tú pakka hana. inn í staniol í 4-5 pakkar og leggja teir oman á lundarnar í gr&ygrave;tuni.

Lundi-Fylla-Eplir & salt. Lundi smakkar eisini væl kaldur.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
2.7    (55 stemmer)

Opskriften er vist 16412 gange,
og udskrevet 196 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Martin  -  2007-09-20 16:59:38
Manglar eitt sindur av kardomommun

  -  0000-00-00 00:00:00
Lunde (Søpapagøje): Skær hoved, vinger og hale af fuglen. Fjern involde og hals, vask så lunden godt. skindet ved halsen syes tæt, kom dejen i, og sy igen hullet så den er lukket. - Dejen: Rør /pisk margarine og sukker godt sammen, hvorefter æggene kommes i, et ad gangen mens der piskes. Bagepulver tilsættes sammen med melet og derefter rosinerne. Dan dejen er kommet i og syet som beskrevet, skal fuglene punkteres godt med f.eks. gaffel. Kom dem i en gryde med kogende vand med salt (som til kartofler). Lad koge i 1 - 1½ time. Som alternativ til at komme dejen i lunden, kan man bruge staniol fordelt i 4-5 stykker der kun lukkes omkring dejen og lægges ovenpå fuglene i gryden. Spises med Kartofler. NB! Retten kan også nydes kold. - Ingredienserne er: 4 Lunder. - Dejen: 200g margarine, 200g sukker 250g hvedemel, ½ teske bagepulver, 4 æg, 150g rosiner.

O.Thomsen  -  0000-00-00 00:00:00
Oversættelse til DK

Rasmus  -  0000-00-00 00:00:00
Please oversæt det til dansk.... det er rimelig svært at forstå!!!

Gunnvør  -  0000-00-00 00:00:00
Kan hetta ikki vera

MARIA  -  0000-00-00 00:00:00
Kan den ikke blive oversat til DANSK!!!! da jeg ikke forstår noget færøersk eller lignene? jeg har gang i en opgave i skolen og jeg har brug for ALLE de færøerske opskrifter jeg kan få! M.V.H. mig