Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Oksebryst i ovnen

Oksebryst i ovnen, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Oksebryst

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
1 kg.oksebryst i 4 skiver, evt. tværreb med et ben på hver skive
 
2 spsk.hvedemel
 groft salt
 peber
1 spsk.olie
4 gulerødder
1 spsk.olie
2 løg
 krydderbuket
1-2 fedhvidløg
2 dl.hvidvin
3 dl.vand
 
 garniture:
800 g.kartofler
400 g.selleri
500 g.kålrabi
1 spsk.olie
 groft salt
 
 tilbehør:
 hakket persille
 
Opskrift:
Vend oksebryststykkerne i mel, brun dem i olie og læg dem i en lille bradepande. Drys salt og peber over. Skær gulerødderne i mønter og løgene i terninger og svits det i olie. Hæld hvidvin og bouillon ved. Bland knust hvidløg, salt og peber i og hæld det hele ved kødet i bradepanden. Kom krydderbuketten ved. Dæk fadet til med et stykke fugtet bagepapir og sæt det i ovnen ved 180 C i ca. 2 timer. Skær kartofler, selleri og kålrabi i terninger på 2X2 cm. Svits dem i lidt olie, drys salt på og lad det stå og småstege under låg til de bliver møre. Der er ca. 15 min. Fjern krydderbuketten fra fadet.

Server oksebryststykkerne i bradepanden med garnituren og hakket persille til.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (6 stemmer)

Opskriften er vist 41146 gange,
og udskrevet 1055 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

P. faber  -  2008-07-15 20:28:01
Grønsager til ovnen og bullion kan nemt fordobles, da der hurtigt kan forekomme mangel på sovsen. Derfor 6 dl. bullion & 4 dl. hvidvin.

J.Lundahl  -  2007-02-07 17:21:11
Krydderbuket: Bind laurbærblade, persillekviste og timian sammen med bomuldssnor til en krydderbuket.

  -  0000-00-00 00:00:00
Retten er god men kræver en ændring, f.eks. at kunne skære af bryst, et ben til hver, glem det, men skær derimod kødet fra benene, før udskæring, Husk at vende i mel. foregår i en pose men mel, put kødet/ben et af gangen i og ryst, så er der kommet mel på det hele, Grøntsagerne til ovnen kan saktens fordoples- eller 3 gange, de bliver små efter ca. 2 timer, Jo forresten, de afskårende ben skal jo også med, med mel o.s.v.