|
2 | | rødløg 2 rødløg | 1 | tsk. | sukker1 tsk. sukker | 6 | spsk. | rødvinseddike6 spsk. rødvinseddike | ½ | tsk. | salt½ tsk. salt | | | et godt drys tørret dild et godt drys tørret dild | ½ | kg. | nye kartofler (helst de små )½ kg. nye kartofler (helst de små ) | 250 | g. | Raclette ost i skiver 250 g. Raclette ost i skiver | | | friskkværnet peber friskkværnet peber | | | salt salt | | | Pølse (salami, hvidløgspølser, skinke, deller, rest culotte eller andet koldt kød) Pølse (salami, hvidløgspølser, skinke, deller, rest culotte eller andet koldt kød) | | | |
| |
Først bred løgene ud på et ildfast fad,hæld kogende vand over,så det dækker, lad stå til det er koldt.
I en lille gryde blandes , sukker ,eddike,salt og dild.Varmes langsomt op,rør med til sukkeret er opløst,afkøl.
Sigt der efter vandet fra løgene og hæld lagen over ,stå mindst 1-2 timer allerbedst bliver de ,hvis de står natten over.
Derefter koger du kartoflerne med skræl (skrub dem godt først)
hæld vandet fra og kom dem i en bradepande,forvarm din grille i ovnen .
Krydr kartoflerne med salt og frisk peber og læg skiver af ost over.
Sæt fadet under grillen til osten smelter.
Si eddikelagen fra løgene og server den til kartoflerne.
Serveres rygende varmt med det kolde kød et godt brød
|